Rodo w praktyce / Michał Kluska | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie

Rodo w praktyce (miękka)

Odpowiedzi na 273 najtrudniejsze pytania

książka

  • Wydawnictwo Presscom Sp. z.o.o.
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 330
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 3 - 5 dni + czas dostawy
  • Dostępność mały zapas
    Brak na naszym magazynie.
    Spróbujemy go sprowadzić dla Ciebie.
    Szansa na realizację 60%.
    Potrzebny czas 3-5 dni roboczych.

Rodo w praktyce, Odpowiedzi na 273 najtrudniejsze pytania - opis produktu:

To książka, która pomoże w dostosowaniu organizacji do przepisów o ochronie danych osobowych. Dzięki niej rodo - zamiast paraliżować codzienną pracę - pozwoli na uporządkowanie wewnętrznych procedur z zakresu gromadzenia i przetwarzania danych osobowych.

Autorzy w formie pytań i odpowiedzi wyjaśniają najbardziej problematyczne i budzące najwięcej wątpliwości kwestie dotyczące ochrony danych osobowych, pojawiające się m.in. w ramach: rekrutacji i zatrudnienia, działań marketingowych, spełniania obowiązku informacyjnego, profilowania, kontroli naruszeń bezpieczeństwa, a także powierzania danych podmiotom trzecim.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -37%
  • -34%
Niepokorni: Dziewczyna z ogrodu

Anka Sangusz

miękka
19,74 zł 29.90
  • -43%
Miłość leczy rany

Katarzyna Bonda

miękka
28,44 zł 49.90
  • -39%
Bieguni, Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

miękka
24,29 zł 39.81
  • -36%
Nie ma

Mariusz Szczygieł

twarda
29,37 zł 45.89
  • RRecenzje
  • Książka
  • Rodo w praktyce, Odpowiedzi na 273 najtrudniejsze pytania
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Publikacja zawiera omówienie wszystkich zmian wprowadzonych przez ustawę z 21 lutego 2019 r. o zmianie niektórych ustaw w związku z zapewnieniem stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z...

  • Książka w kompleksowy sposób przedstawia zagadnienia związane z ochroną danych osobowych we wspólnotach mieszkaniowych, spółdzielniach oraz biurach zarządców nieruchomości. Uwzględnia aktualny stan prawny. Autorki zawarły w niej liczne porady praktyczne. Publikacja przyda się wszystkim zarządcom...

  • W książce znajdują się najczęściej spotykane pytania oraz odpowiedzi na temat stosowania RODO w placówkach leczniczych. Gromadzenie, przetwarzanie, udostępnianie danych osobowych pacjentów, powierzanie danych podmiotom zewnętrznym, naruszenia ochrony danych oraz kontrole UODO placówki ochrony...

  • Z badań wynika, że połowa polskich firm nie poradziła sobie z RODO, a liczba skarg wciąż rośnie. Przedsiębiorcy po wdrożeniu RODO oczekiwali zerojedynkowych rozwiązań, które raczej jeszcze długo nie zostaną ugruntowane. Swoboda jaką dał ustawodawca unijny (choćby poprzez wprowadzenie zasad...

  • Publikacja adresowana jest każdego czynnego podatnika VAT i osób zajmujących się rozliczeniami podatkowymi. Celem książki jest przybliżenie i oswojenie się z podzieloną płatnością. W książce prezentowana jest sama instytucja, jej wpływ na funkcjonowanie podatników, wady i zalety oraz korzyści ze...

  • Z badań wynika, że połowa polskich firm nie poradziła sobie z RODO, a liczba skarg wciąż rośnie. Przedsiębiorcy po wdrożeniu RODO oczekiwali zerojedynkowych rozwiązań, które raczej jeszcze długo nie zostaną ugruntowane. Swoboda jaką dał ustawodawca unijny (choćby poprzez wprowadzenie zasad...