Ramen w domu - Brian MacDuckston - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Ramen w domu (miękka)

książka

  • Wydawnictwo Poradnia K
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 200
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Ramen w domu - opis produktu:

`Ramen w domu` - łatwe przepisy, które zamienią Twoją kuchnię w królestwo ramenu.

Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami.

Przygotowanie ramenu to spory wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, `Ramen w domu` daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań.

Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad
i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen.

W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy
na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!
Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com

- Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki
- Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru
- Sztuczki, które oszczędzą Twój czas
- Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni

Wśród przepisów:
- Shio ramen z zielonymi warzywami
- Chashumen z boczkiem
- Ostry miso ramen
- Ramen tonkotsu
- Smażony makaron
- Wegański hiyashi chuka
i wiele więcej!


O autorze:
Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) na stronie internetowej i kanale YouTube "Ramen Adventures". Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -29%
Wege twarda
49,70 zł 69.99
  • -39%
  • -14%
Portugalia do zjedzenia twarda
60,04 zł 69.81
  • -37%
  • -29%
God Food Boska kuchnia Malki Kafki twarda
49,51 zł 69.73
  • RecenzjeRecenzje
  • Książka
  • Ramen w domu
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.