Opis produktu:
137 przepisów na dania z chwastów: sałatki pasty i sosy zupy tarty i makarony koktajle słodkości konfituryCzy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je- zjeść?
Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka, i ugotuj risotto z koniczyny!
Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania!
`Pyszne chwasty` to absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach - chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.
`Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!`.
Ewa Wachowicz
`Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzywę, kurdybanek i inne chwasty - często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki`.
Agnieszka Maciąg, promotorka zdrowego stylu życia
`Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!`.
Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style
Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Pascal |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 18.06.2018 |