PYSZNE 25. Nowa porcja przepisów - Anna Starmach - Książka | Gandalf.com.pl
tel: +48 42 252 39 23 email: info@gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

PYSZNE 25. Nowa porcja przepisów (miękka)

książka

  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 176
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

PYSZNE 25. Nowa porcja przepisów - opis produktu:

  W książce znajdziesz 70 nowych i jeszcze lepszych przepisów prosto z kuchni Ani Starmach. Zaskocz swoich bliskich i w zaledwie 25 minut przygotuj potrawy, które ich zachwycą.
  Dobra zabawa i rewelacyjny efekt gwarantowane.
  Spróbuj - będzie pyszne!


Anna Starmach - wygrała konkurs "Gotuj o wszystko" organizowany przez Dzień Dobry TVN, jest jurorką programu MasterChef oraz prowadzi autorski program na antenie TVN Style Pyszne 25, gdzie prezentuje pomysły na proste i tanie przepisy. Odbyła staże w słynnych restauracjach w Polsce i Europie.

Książka PYSZNE 25. Nowa porcja przepisów pochodzi z wydawnictwa Znak. Autorem książki jest Anna Starmach. Należy do gatunków: kulinaria, inne. Książka PYSZNE 25. Nowa porcja przepisów liczy 176 stron. Jej wymiary to 160x200. Oprawa jest miękka.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  inne
  • Wydawnictwo: Znak
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 160x200
  • Ilość stron: 176
  • ISBN: 978-83-240-2528-2
  • Wprowadzono: 19.02.2014

Anna Starmach - przeczytaj też

  • -12%
PYSZNE 25 25 minut do 25 złotych miękka
30,64 zł 34.82
Dodaj do koszyka
  • -12%
Pyszne kolacje miękka
33,29 zł 37.82
Dodaj do koszyka
  • -19%
Pyszne obiady miękka
29,82 zł 36.81
Dodaj do koszyka
  • -21%
Sukces rysowany szminką miękka
23,56 zł 29.83
Dodaj do koszyka

Polecane

  • -25%
Telewizja i performans miękka
27,01 zł 36.00
Dodaj do koszyka
  • -25%
Piwo i dobre jedzenie miękka
44,25 zł 59.00
Dodaj do koszyka
  • -35%
Zbiór domowych porad miękka
32,41 zł 49.86
Dodaj do koszyka
  • -40%
Healthy sweets by Ann twarda
32,94 zł 54.89
Dodaj do koszyka
  • -40%
Kuchnia polska dla diabetyków miękka
17,94 zł 29.91
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
PYSZNE 25. Nowa porcja przepisów

4.5/5 ( 8 ocen )
    5
    6
    4
    1
    3
    0
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Anna

  • 7-07-2017
  • 23:47

Pani Anna Starmach autorka książki pt.Pyszne 25 Nowa porcja przepisów wie, co jest dobre dla Czytelnika , który chce poznać porcję nowych przepisów i odkryć ją wraz z autorką.

Każdy zapoznający się z tą książką odkryje w sobie chęci do przyrządzania proponowanych dań.

Bardzo podoba mi się podejście autorki do zachowania tradycji w trakcie gotowania .

To jedna z autorek młodszego pokolenia ,które potrafią zaskoczyć pozytywnym podejściem do Czytelnika.

Pani Anna Starmach swą kreatywnością kulinarną zachęciła mnie do zapoznania się z jej przepisami.

Składniki na przedstawione przez autorkę są łatwo dostępne , a potrawy nie są trudne w ich przyrządzeniu.

Do każdego zamieszczonego przepisu w tej książce jej autorka opowiada historię związaną zjej powstaniem.

Teraz pora na Ciebie Czytelniku .Przekonaj się ,że znajdziesz tutaj 70 przepisów, które są naprawdę warte poznania.

Książka zawiera 171 stron, miękką okładkę, notatki dla czytelników, została wydana przez Wydawnictwo Znak.

Polecam.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Sil

  • 14-04-2014
  • 23:49

Na słodko... na słono...

?Pyszne 25. Nowa porcja przepisów? Anna Starmach
wyd. Znak Litera Nova
rok: 2014
str. 176
Ocena: 4,5/6

To już... kolejna porcja pichcenia, podpiekania, gotowania i mieszania, jaką miałam w tym roku przyjemność wchłonąć i przetestować we własnej kuchni i powiem Wam... wciąż chcę więcej. Dobrze, że w ramach zapoznawania się z nowymi książkami kucharskimi trafiam na takie, które coś faktycznie wnoszą i pozwalają mi rozwijać moje umiejętności, zamiast je tłamsić.

Założenie książki jest genialne... no może bez przesady - świetne. Czas gotowania - 25 minut. Koszt potrawy - 25 złoty. Czyli szybko i tanio... No cóż, można mieć pewne wątpliwości co do tego ostatniego. Bo jednak 25 zł. to niewiele, jeśli jesteśmy w stanie za tę kwotę wyżywić całą rodzinę. Niestety, ten wymóg nie jest łatwo spełnić. Wystarczy, że w przepisie użyte zostanie drogie mięso, nietypowe przyprawy lub warzywa, albo dodatki, których nie ma się w domu - i całe założenie lega w gruzach. W programie, pani Starmach wylicza koszt jednego jajka czy 100 gram mąki. To samo ma miejsce w przypadku specyficznych odmian oliw, przypraw czy alkoholi. Licząc tak jak kucharka - może się okazać, że przepis kosztuje nas nawet mniej (np. jajka mamy od mamy, pietruszkę z ogródka...). Ale kiedy musimy kupić 10 jajek w markecie, albo litr oliwy, bo w domu jej brak - koszty radykalnie rosną. Dlatego do kosztów dań prezentowanych w Pyszne 25 należy podchodzić co
najmniej ostrożnie. Bardzo podobnie ma się to w przypadku czasu poświęconego danej potrawie. Wprawiony kucharz nie ma problemu z zachowaniem tego parametru, laik natomiast... cóż, gotowanie zajmie mu zdecydowanie więcej czasu. Kluczem jest chyba przygotowanie i odmierzenie wszystkich niezbędnych składników. Nie można jednak czasu poświęconego na tę czynność doliczać do czasu przygotowania dania. Myślę jednak, że rzecz nie w tym, by rzeczy okołoprzepisowe ściśle odwzorowywały rzeczywistość. Efektem gotowania ma być smaczna i przyjemna dla oka potrawa. Takie są właśnie dania przyrządzone w oparciu o książkę Pyszne 25. Cel nadrzędny, czyli gotowe do spożycia smaczne danie, zostaje osiągnięty.

Pyszne 25 Nowa porcja przepisów to druga osłona przepisów na szybkie i niedrogie jedzenie. Poprzedniej części nie miałam okazji nawet przejrzeć, mam jednak nadzieję, że w niej autorka trzymała się bardziej tytułu niż w swojej najnowszej książce. Wszystkie przepisy zawierają niezbędne elementy czyli listę składników i opis przygotowania. Niestety, jeśli chodzi o wersję papierową, brakuje w niej zarówno podsumowania czasu poświęconego potrawie jak i wykazu kosztów poszczególnych składników. W książce zabrakło również tak ważnej informacji jak kaloryczność potrawy. Nie ma nawet sensu wspominać, że autorka nie podaje gdzie można kupić nietypowe składniki, czy też czy można je zastąpić czymś innym.

Mimo wszystko książka sprawia przyjemne wrażenie, zaprezentowane przepisy są ciekawe i możliwe do wykonania nawet przez mniej doświadczonego bywalca kuchni. Do tego Pyszne 25 może poszczycić się bardzo ładnymi fotografiami autorstwa Piotra Bolko oraz Małgorzaty Rakowskiej. Na uwagę zasługuje również dość nietypowy pomysł na Spis treści, który składa się z miniatur fotografii, nazwy potrawy i numeru strony, na której znajduje się przepis - w układzie 3 rzędy, w każdym po trzy punkty spisu treści. Szczerze powiedziawszy - ten spis po prostu mnie zachwycił.

W książce znajduje się wiele ciekawych i godnych polecenia przepisów (w sumie 70), w podziale na "Na słodko" i "Na słono". Z opcji słonej w szczególności przypadł mi do gustu przepis na Faszerowane kajzerki z panierowanymi boczniakami. W przypadku dań słodkich serce skradły mi Lody bananowe na patyku. Pycha. Nie pozostaje mi nic innego, niż zachęcić do zapoznania się z tą pozycją.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Zosia

  • 7-03-2014
  • 15:21

Nie znam pierwszego zbioru przepisów Ani, tylko czytałam, że są łatwe, stosunkowo tanie i bardzo smaczne. W tych przepisach jest podobnie - dzięki "pyszne" moja kuchnia zyskała na smaku i na róźnorodności, a ja nie muszę "sterczeć przy garach" w nieskończoność! Przepisy dla zabieganych ludzi, ale w miarę zorganizowanych :)

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

www.paulinakwiatkowska.pl

  • 11-02-2014
  • 12:38

Od momentu zapoznania się z pierwszym wydaniem ,,Pyszne 25" Ani Starmach nie mogłam się doczekać, aż pojawi się 2 część, czyli nowa porcja przepisów, jak możemy przeczytać na okładce. Nie zgadniecie więc, jaka była moja radość, gdy dzięki uprzejmości Wydawnictwa Znak otrzymałam książkę przedpremierowo. Czym prędzej zaczęłam się jej przyglądać ;) Od czasu, gdy zapoznałam się z debiutancką książką Ani zdążyłam już w części nadrobić zaległości i obejrzałam cały 1 sezon jej programu ,,Pyszne 25", a nawet zaczęłam 2. I muszę przyznać, że jest bardzo ciekawie nakręcony. Znajdziemy w nim zarówno coś dla początkujących, jak i zaawansowanych kucharzy. Podobnie, jak pierwsza część przepisów, ta również została podzielona na część Na słono i Na słodko. Jak możecie się domyślić, zainteresowałam się bardziej Na słodko, chociaż w Na słono też znalazłam kilkanaście interesujących przepisów, które z chęcią ujrzę na moim stole. Jak przyznaje Ania, mogłaby nie wychodzić z kuchni. W całej książce znajdziemy przepisy niewymagające dużego nakładu pracy i pieniędzy. Wszystkie zawarte receptury można wykonać w ciągu 25 minut, a ich koszt nie przekroczy 25 zł. Mając takie pole do popisu autorka wykazała się szeroką gamą doświadczenia i różnorodności. Znajdziemy w niej zarówno propozycje śniadaniowe, obiadowe. Będą zupy, makarony, pasty. Jest i obiecana Pasta jajeczna z tuńczykiem. Gwarantuję Wam, że będzie pyszna, bo kiedyś robiłam podobną, a widzę, że Ania jeszcze bardziej ją urozmaiciła. Z pewnością jej wykonanie nie przekroczy przyjętych norm. Dodatkowo nad każdą recepturą znajduje się także kilka zdań od autorki na temat prezentowanego dania. Bardzo się ucieszyłam, gdy zobaczyłam w propozycjach Na słono Paprykę faszerowaną kuskusem i oliwkami. Uwielbiam takie dania, co prawda na razie jadłam faszerowaną ryżem, kukurydzą i pieczarkami, jednak na tą wersję z wielką ochotę się skuszę. Już czuję ten zapach roznoszący się po kuchni mmm ;) Z pewnością każdy z nas chociaż raz w życiu miał okazję spróbować Kluski leniwe. Nie dość, że szybkie i tanie w przygotowaniu, to do tego jakie smaczne;) To z pewnością doskonała propozycja dla wiecznie goniących i zapracowanych, którzy mają ochotę na ciepły obiad. W wersji Na słono znajdowało się 40 przepisów. Na słodko zawiera z kolei aż 30 przepisów na te pyszności. A będzie ich co nie miara. Mali i więksi wielbiciele słodkości z pewnością będą usatysfakcjonowani ;) Na początek polecam Deserowe naleśniki z owocami i sosem waniliowym. Wiadomo, naleśniki każdy jadł, ale takich chyba nie. Prostota ich wykonania zachęca do tego, żebym jutro na obiad spróbowała już tych pyszności. Myślę, że nasze pociechy z pewnością będą oczarowane Marchewkowymi kocimi oczkami. Ja przynajmniej znam jedną księżniczkę, która bez mrugnięcia okiem pochłonie te pyszności. Nie mam więc wyboru, niedługo kocie oczka zostaną podane i myślę, że równie szybko, jak przygotowane, zjedzone przez domowników. Co prawda zima nie jest najlepszym czasem na Lemoniadę malinową, jednak latem będzie doskonałym sposobem na orzeźwienie w te upały, które mam nadzieję nadejdą. Już nie mogę się doczekać, kiedy będę miała okazję wypróbować tą pyszną lemoniadę, która jest bajecznie prosta w wykonaniu. Na końcu Ania przygotowała także Niezbędnik. Dowiemy się, że Bułka tarta niekoniecznie musi być kupna, jak obierać pomidory ze skórki, marynować oliwki, suszyć grzyby. Autorka zdradzi, jak przygotować lane ciasto, pasteryzować przetwory, przygotować kolorowe kostki lodu i jeszcze wiele przydatnych informacji, które przydadzą się każdemu podczas przygody z gotowaniem. Pierwsza część przepisów ,,Pyszne 25" była przecudna, jednak ta książka jest jeszcze lepsza. Zdjęcia są bardzo dopracowane, dania podobnie, jak w poprzedniej pozycji zróżnicowane. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie. To doskonała inspiracja do przygotowywania dań zarówno Na słono, jak i Na słodko. To pozycja, która powinna znaleźć się w każdym domu. Ania znów zachwyca i oczarowuje swoimi pomysłami na potrawy, które ze spokojem można jeść codziennie !

Czy recenzja była pomocna?