Przetwory z domowego ogródka - PRACA ZBIOROWA - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Przetwory z domowego ogródka (twarda)

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

książka

  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 256
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy

Przetwory z domowego ogródka, 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. - opis produktu:

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.

Książka Przetwory z domowego ogródka 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni., pochodzi z wydawnictwa Jedność. Publikacja jest pracą zbiorową . Należy do gatunków: książki kucharskie, kulinaria, książki kucharskie. Książka Przetwory z domowego ogródka liczy 256 stron. Jej wymiary to 170x240. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -28%
  • -38%
Insulinooporność Łatwe lunchboxy miękka
23,45 zł 37.82
Dodaj do koszyka
  • -42%
Jadłonomia po polsku twarda
40,54 zł 69.90
Dodaj do koszyka
  • -26%
Wege twarda
51,80 zł 69.99
Dodaj do koszyka
  • -37%
  • -36%
Szkoła cukiernictwa
56,82 zł 88.78
Dodaj do koszyka

Mikołaj Poleca

  • -33%
Havel od kuchni twarda
40,09 zł 59.84
Dodaj do koszyka
  • -33%
Album Kulinarny Pytanie na śniadanie twarda
33,35 zł 49.77
Dodaj do koszyka
  • -10%
Alkoholowe dzieje świata twarda
40,40 zł 44.90
Dodaj do koszyka
  • -38%
W mojej tajskiej kuchni miękka
27,84 zł 44.90
Dodaj do koszyka
  • -34%
Kuchnia polskich Kresów twarda
26,27 zł 39.81
Dodaj do koszyka
  • -36%
Potrawy wigilijne
5,74 zł 8.97
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Przetwory z domowego ogródka, 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

4.5/5 ( 12 ocen )
    5
    9
    4
    1
    3
    1
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Ania

  • 17-02-2018
  • 09:27

Przyznam szczerze, że sporo informacji w niej znajdziemy. Na początek kilka porad jak zbierać najlepsze warzywa (bardzo pomocna jest tabela zbioru roślin) i kiedy to robić. Jak przedłużyć trwałość warzyw, co nam się przyda podczas wyrobu własnych przetworów, jak przygotowywać sterylizować i wypełniać słoiki. A nawet jak je opisywać. W lekturze tej opisane są takę różne metody konserwacji żywności. Sporo jest też na temat ziół, sztucznych konserwantach i wiele wiele więcej. Mogę śmiało powiedzieć, że tak 1/4 tej książki to taki bardzo mocno rozbudowany i z całą pewnością przydatny wstęp. A dopiero po nim przechodzimy do sedna.


Tak więc teraz przechodzimy do przepisów. Na początek przetwory z warzyw, dalej grzyby i dzikie zioła. Na kolejnych stronach poczytamy o przystawkach przechowywanych w słoikach, kremach warzywnych, sosach do makaron itp. W lekturze tej poznamy także tajniki suszenia warzyw. I tak w zasadzie jakby się człowiek zastanowił to... mogę chyba śmiało powiedzieć, że jest tu wszystko. Encyklopedia domowych przetworów jak nic ;)

Ta książka bardzo mi się podoba. Jestem pewna, że znajdę w niej wiele inspiracji na domowe zapasy. Cieszę się, bardzo że mam ją na półce w kuchni. Jednak nie ma to jak swoje. Bez chemii, sztucznych barwników i konserwantów. Z produktów wiadomego pochodzenia. Swojskie i zdrowe. Będzie się działo! Polecam :)

Czy recenzja była pomocna?