Przetwory z domowego ogródka / PRACA ZBIOROWA | Książka w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

Przetwory z domowego ogródka (twarda)

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

książka

  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 256
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Przetwory z domowego ogródka, 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. - opis produktu:

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.
S
Szczegóły

Zobacz również

  • -44%
  • -41%
Whisky Leksykon smakosza

David Wishart

twarda
35,30 zł 59.84
  • -45%
Słodkości w insulinooporności

Magdalena Makarowska

miękka
24,70 zł 44.90
  • -42%
Wege energia

Katarzyna Gubała

21,55 zł 37.15
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -47%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
18,54 zł 35.00
  • RRecenzje
  • Książka
  • Przetwory z domowego ogródka, 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
4.5/5 ( 11 ocen )
    5
    9
    4
    0
    3
    1
    2
    1
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

brak oceny

Ania

  • 17-02-2018
  • 09:27

Przyznam szczerze, że sporo informacji w niej znajdziemy. Na początek kilka porad jak zbierać najlepsze warzywa (bardzo pomocna jest tabela zbioru roślin) i kiedy to robić. Jak przedłużyć trwałość warzyw, co nam się przyda podczas wyrobu własnych przetworów, jak przygotowywać sterylizować i wypełniać słoiki. A nawet jak je opisywać. W lekturze tej opisane są takę różne metody konserwacji żywności. Sporo jest też na temat ziół, sztucznych konserwantach i wiele wiele więcej. Mogę śmiało powiedzieć, że tak 1/4 tej książki to taki bardzo mocno rozbudowany i z całą pewnością przydatny wstęp. A dopiero po nim przechodzimy do sedna.


Tak więc teraz przechodzimy do przepisów. Na początek przetwory z warzyw, dalej grzyby i dzikie zioła. Na kolejnych stronach poczytamy o przystawkach przechowywanych w słoikach, kremach warzywnych, sosach do makaron itp. W lekturze tej poznamy także tajniki suszenia warzyw. I tak w zasadzie jakby się człowiek zastanowił to... mogę chyba śmiało powiedzieć, że jest tu wszystko. Encyklopedia domowych przetworów jak nic ;)

Ta książka bardzo mi się podoba. Jestem pewna, że znajdę w niej wiele inspiracji na domowe zapasy. Cieszę się, bardzo że mam ją na półce w kuchni. Jednak nie ma to jak swoje. Bez chemii, sztucznych barwników i konserwantów. Z produktów wiadomego pochodzenia. Swojskie i zdrowe. Będzie się działo! Polecam :)

Czy recenzja była pomocna?
image

Rekomendowane

  • -24%
Demony czasu pokoju tom 4 Cykl Wojenny

Adam Przechrzta

miękka
31,84 zł 41.90
  • -41%
Ziarno światła Przebudzenie

Nikolas Razmuk

miękka
28,83 zł 48.87
  • -41%
Wybrana przez bogów

Magdalena Dzieżyk-Socha

miękka
15,89 zł 26.92
  • -34%
Moby Dick tom 1-2 / Billy Budd / Taipi

Herman Melville

pakiet
78,99 zł 119.69
  • -33%
Podzwonne dla Instytutu

Bartosz Popadiak

miękka
26,67 zł 39.81
  • -45%
Baśń o Bezimiennej Księżnej

Alina Radzik-Piskaczek

miękka
13,71 zł 24.94

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • 44.80 zł
    42.12 zł

    PONAD 100 PROSTYCH PRZEPISÓW NA EKSTRAWAGANCKIE I KLASYCZNE PRZETWORY, KTÓRE ODMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ. Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany....

  • 15.65 zł
    14.87 zł

    Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla Ciebie. Znajdziesz tu ciekawe pomysły na: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie...

  • 40.91 zł
    40.50 zł

    CZĘSC I PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców...

  • 4.25 zł
    4.04 zł

    Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby `zamknąć je` na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie...

  • Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe. Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce. Dziś popularną formą...

  • Na pewno wiecie, co to są (a może już sami próbowaliście przyrządzić) solone ogórki z czosnkiem, kiszona kapusta czy kompot z rabarbaru. W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów. Marynowany...