Przetwory i nalewki (twarda)
Kuchnia domowa książka
Wydawnictwo Buchmann |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Półki sklepów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat niezmiennie urzekają.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Buchmann |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 28.06.2012 |