Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała (twarda)
książka
Wydawnictwo Publicat SA |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna?
Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.
Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową
Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Publicat SA |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 05.11.2013 |