Przedwojenne przysmaki (twarda)

We współczesnej kuchni

książka

Wydawnictwo Olimp Media
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Przedwojenne przysmaki to zbiór przepisów kulinarnych z czasów, kiedy spotkania przy stole stanowiły ważny element życia rodzinnego i towarzyskiego, miały ustalony przebieg oraz odpowiednią oprawę. Zachęcamy do wypróbowania receptur z pierwszej połowy zeszłego stulecia - przekonacie się, że wciąż sprawdzają się one wyśmienicie.

Wszystkie zawarte w książce propozycje można bez kłopotu zrealizować współcześnie, z dostępnych w polskich sklepach produktów. Są wśród nich receptury zarówno na potrawy wykwintne, jak i na dania proste. Dzięki dokładnemu opisowi przygotowania poradzą sobie z nimi nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby o skromniejszych umiejętnościach kulinarnych.

Na końcu książki została umieszczona praktyczna podpowiedź dla każdej pani domu - warianty menu na mniej i bardziej odświętne okazje, które z pewnością ułatwią zaplanowanie proszonego obiadu.

Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Olimp Media
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 22.05.2009

RECENZJE - książki - Przedwojenne przysmaki, We współczesnej kuchni

4.4/5 ( 5 ocen )
  • 5
    3
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0