Poznaj nowe smaki. część 2. Mieszanki przyprawowe
książka
Wydawnictwo Prószyński i S-ka |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
W drugiej częścią z serii poradników kulinarnych Poznaj nowe smaki Hanna Szymanderska prezentuje nam przepisy na oryginalne potrawy z zastosowaniem przypraw - i tych zwykłych od dawna znanych w polskiej kuchni i takich, które dopiero teraz dostępne są w rodzimych sklepach. Poznamy także ciekawostki o dodatkach smakowych oraz rozmaite sposoby ich wykorzystania w potrawach. Są też propozycje atrakcyjnych dań z przyprawami korzennymi, ziołami suszonymi i, co jest poniekąd nowością w naszej kuchni, również świeżymi.Przyprawy to takie specjały, które po części dla zdrowia, po części dla dobrego smaku dodajesz do potraw i leków. Muszą więc mieć przyjemną, woń i smak, w ogóle posiadać gorącą, ulotną i duchową naturę, przydawać sokom i duchowi ludzkiemu życia i ruchu, pobudzać, rozcieńczać i rozdzielać.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Prószyński i S-ka |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 24.07.2007 |