Polskie kuchnie regionalne

książka

Wydawnictwo Klub Dla Ciebie
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówione są specjały każdego regionu, a także zwyczaje związane z daną potrawą. Dobrą tradycją się staje dbanie o lokalne smaki, coraz więcej restauracji i gospód wprowadza regionalne dania do swojego menu. Dzięki temu moskole, bryjka, kwaśnica, haluski, modra kapusta, kołduny i knysze nie zginą całkiem z naszych talerzy.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Oprawa: twarda
Wprowadzono: 30.08.2007

RECENZJE - książki - Polskie kuchnie regionalne

4/5 ( 1 ocena )
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0