Polska kuchnia regionalna (twarda)

książka

Wydawnictwo Dragon
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Wszystkie najlepsze przepisy polskiej kuchnii regionalnej znajdziesz w tej książce. Pozwolą ci przyrządzić dawno zapomniane potrawy i urozmaicić każde rodzinne spotkanie.
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Dragon
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 07.03.2012

RECENZJE - książki - Polska kuchnia regionalna

4.6/5 ( 7 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    3
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0