Polska kuchnia regionalna (twarda)
książka
Wydawnictwo Dragon |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Wszystkie najlepsze przepisy polskiej kuchnii regionalnej znajdziesz w tej książce. Pozwolą ci przyrządzić dawno zapomniane potrawy i urozmaicić każde rodzinne spotkanie.Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Dragon |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 07.03.2012 |