Polska kuchnia myśliwska (twarda)
książka
Wydawnictwo Publicat SA |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Publicat SA |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 13.01.2012 |