Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Podstawy dietetyki

książka

Wydawnictwo Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Przedmowa (Jacek Bujko) 5
1. Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange) 7
2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetyczym
(Jacek Bujko) 21
3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska) 43
4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego
(Dariusz Włodarek, Ewa Lange) 58
5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania
(Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska) 84
6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska) 96
7. Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska) 107
8. Kamica układu moczowego (Lucyna Kozłowska) 117
9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa Lange) 128
10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange) 151
11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska) 179
12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska) 192
13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego
(Danuta Gajewska) 202
14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy
(Jacek Bujko, Sa’eed Bawa) 219
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 31.07.2007

RECENZJE - książki - Podstawy dietetyki

4.5/5 ( 23 ocen )
  • 5
    17
  • 4
    2
  • 3
    3
  • 2
    0
  • 1
    1