Podstawy dietetyki - Jacek Bujko - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Podstawy dietetyki

książka

Podstawy dietetyki - opis produktu:

Przedmowa (Jacek Bujko) 5
1. Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange) 7
2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetyczym
(Jacek Bujko) 21
3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska) 43
4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego
(Dariusz Włodarek, Ewa Lange) 58
5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania
(Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska) 84
6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska) 96
7. Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska) 107
8. Kamica układu moczowego (Lucyna Kozłowska) 117
9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa Lange) 128
10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange) 151
11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska) 179
12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska) 192
13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego
(Danuta Gajewska) 202
14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy
(Jacek Bujko, Sa’eed Bawa) 219

Książka Podstawy dietetyki pochodzi z wydawnictwa Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego. Autorem książki jest Jacek Bujko. Należy do gatunków: nauki przyrodnicze, medycyna, poradniki, zdrowie, dietetyka. Książka Podstawy dietetyki liczy 236 stron. Jej wymiary to 169x239.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

RECENZJE - Książka - Podstawy dietetyki

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 23 ocen )
  • 5
    17
  • 4
    2
  • 3
    3
  • 2
    0
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: