książka
Wydawnictwo Chemigrafia |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Jest to pierwszy w Polsce przewodnik kulinarny po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców.Pewien pilot strącony podczas wojny w Jugosławii przeżył wiele dni na wrogim terytorium, jak sam powiedział, dzięki znajomości jadalnych owadów i robaków.
Z przewodnika tego dowiesz się m.in.
- jak polować na koniki polne
- czy można jeść mrówki
- że w Rumunii jedzono chrabąszcze
- jak przyrządzić ślimaki
- czy nie zatrujesz się gąsienicą
- które chrząszcze zwiększają przyjemność z seksu
- i jakie to może mieć konsekwencje
- czy dzieci mogą jeść dżdżownice
- jak należy polować na osy z odkurzaczem
- które stonogi smakują najlepiej
- dlaczego cesarz Hirochito jadł głównie osy
- jak smakują wszy
- i które larwy much jada się w Chinach
Książka ma kilkadziesiąt rycin czarno-białych z większością omawianych gatunków.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Chemigrafia |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 09.07.2015 |