Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Peru i Boliwia

książka

Wydawnictwo Pascal
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Wartość popularnej w ostatnich czasach komosy ryżowej (quinoa) docenili już Inkowie. W tradycyjnej kuchni mieszkańców Andów roślina ma wiele zastosowań, m.in. z jej fermentowanych ziaren robi się napój alkoholowy zwany chicha.

machupicchu
Obowiązkowa atrakcja podczas pobytu w Peru - ukryte pomiędzy andyjskimi szczytami miasto, które nigdy nie zostało zdobyte. Do ruin prowadzi słynny Szlak Inków.

cuzco
Pępek świata, centrum imperium Inków, położone wysoko w górach pomiędzy zielonymi dolinami, to znakomity przykład kunsztu inkaskich budowniczych.

titicaca
Najwyżej położone jezioro żeglowne świata to miejsce unikatowe. Żaden łańcuch górski nie może pochwalić się tak dużym i znajdującym się tak wysoko akwenem.

salardeuyuni
W zależności od pory roku to największe solnisko na ziemi ma różne oblicza - zimą jego powierzchnia staje się przeraźliwie biała, a latem tworzący się na niej płytki film wodny rozmywa horyzont i odbija niebo.

Daria Grzybowska, podróżniczka z zamiłowania. Od 2013 r. wraz z mężem przemierza świat na rowerze , którym przejechała niemal wszystkie kontynenty. Przyszłość wiąże z Peru, w którym odnalazła swoje miejsce na ziemi.
Sławomir Adamczak, autor przewodników, jeden z założycieli poznańskiego Klubu Obieżyświatów. Aktualnie organizuje wyprawy fotograficzne i trekkingowe w peruwiańskie Andy i boliwijskie Altiplano.
Katarzyna Firlej-Adamczak, przez wiele lat dziennikarka i specjalistka od marketingu, ostatecznie skoncentrowała się na pisaniu tekstów o tematyce podróżniczej.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Pascal
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 06.10.2018

RECENZJE - książki - Peru i Boliwia

4.3/5 ( 3 oceny )
  • 5
    2
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0