O żarłokach wyrafinowanych i pospolitych
książka
Wydawnictwo PAX Instytut Wydawniczy |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Josef Imbach, ur. w 1945 szwajcarski teolog, autor prac naukowych z pogranicza teologii i historii literatury, jest przy tym niezrównanym popularyzatorem wiedzy kulinarnej. Szperając w starych książkach kucharskich, w archiwach klasztorów, odnajduje wiele oryginalnych przepisów i podaje ich współczesne wersje, dostosowane do naszych warunków i gustów. Wielką erudycję w dziedzinie historii literatury i historii Kościoła łączy z talentem gawędziarskim i autentyczną pasją kucharską. Kolejna pozycja grzesznie smakowitych przepisów znanego w Polsce autora to przesycona złośliwym humorem lektura dla każdego, ale też obowiązkowa pozycja w księgozbiorze smakosza ceniącego dobrą kuchnię.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | PAX Instytut Wydawniczy |
Oprawa: | twarda |
Wprowadzono: | 24.11.2008 |