Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP
książka
Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporządzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być niezgodne z ich zapisami. Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku. Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 15.01.2007 |