Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP

książka

Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporządzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być niezgodne z ich zapisami. Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku. Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 15.01.2007

RECENZJE - książki - Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP

4.4/5 ( 8 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1