Nobel dla papryki (twarda)

książka

Wydawnictwo Studio Emka
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Mam sentyment do pachnących papryką i winem Węgier. Przed transformacją, w trudnych czasach, madziarska kuchnia była dla nas jedną z niewielu stref smacznego jedzenia. Uczyłem się wtedy od węgierskich przyjaciół jak gotować, aby po powrocie do domu zaprosić na pikantny gulasz polskich gości. A coraz liczniejsze zachwyty - jak tyś to zrobił? - skłoniły mnie do napisania książki. Nobel dla papryki nie był zwykłą książką kucharską. Oprócz najważniejszych przepisów napisałem bowiem o węgierskiej sztuce kulinarnej i jej tajnikach dosłownie od kuchni. I o tym, za co profesor Albert Szentgyörgyi w 1937 roku, jako pierwszy węgierski uczony, dostał nagrodę Nobla! No i książka zrobiła karierę, ukazała się w kilku nakładach, w ponad 100 tysiącach egzemplarzy! A że madziarska kuchnia ciągle jest pyszna oraz chwalona przez tych, którzy odwiedzają bądź przejeżdżają przez Węgry i tęsknią za tamtymi smakami - wznowienie, a właściwie nowa wersja Nobla dla papryki, spełni ich oczekiwania. Dzięki 75 najważniejszym i osobiście sprawdzonym przepisom węgierskich potraw! Od gulaszu po naleśniki Gundela. Jó étvágyat, czyli smacznego! Tadeusz Olszański
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Studio Emka
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 13.06.2011

RECENZJE - książki - Nobel dla papryki

4.6/5 ( 10 ocen )
  • 5
    9
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1