Nauka w kuchni - Michał Kuźmiński - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Nauka w kuchni (miękka)

Przełomowe historie sztuki kulinarnej

książka

  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 352
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Nauka w kuchni, Przełomowe historie sztuki kulinarnej - opis produktu:

Kuchnia dla głodnych wiedzy.

Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku?

Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka `Tygodnika Powszechnego`, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.

Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.

Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.

Książka Nauka w kuchni Przełomowe historie sztuki kulinarnej, pochodzi z wydawnictwa Znak. Autorem książki jest Michał Kuźmiński. Należy do gatunków: literatura faktu i reportaż. Książka Nauka w kuchni liczy 352 stron. Jej wymiary to 140x205. Oprawa jest miękka.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: literatura faktu i reportaż
  • Wydawnictwo: Znak
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 140x205
  • Ilość stron: 352
  • ISBN: 978-83-2405-565-4
  • Wprowadzono: 15.01.2019

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -34%
Instagram bez filtra Historia od środka miękka
29,63 zł 44.90
Dodaj do koszyka
  • -38%
  • -26%
Listy od astrofizyka twarda
29,60 zł 39.99
Dodaj do koszyka
  • -34%
Pięć stawów Dom bez adresu miękka
27,73 zł 42.01
Dodaj do koszyka

Michał Kuźmiński - przeczytaj też

  • -11%
Kamień miękka
35,43 zł 39.81
Dodaj do koszyka
  • -10%
Mara miękka
35,91 zł 39.90
Dodaj do koszyka
  • -11%
Pionek miękka
35,43 zł 39.81
Dodaj do koszyka
  • -14%
Pionek miękka
30,03 zł 34.91
Dodaj do koszyka
  • -11%
Śleboda miękka
35,43 zł 39.81
Dodaj do koszyka
  • -11%
Śleboda miękka
31,07 zł 34.91
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Nauka w kuchni, Przełomowe historie sztuki kulinarnej

4.2/5 ( 9 ocen )
    5
    6
    4
    1
    3
    1
    2
    0
    1
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.