Naturalnie w kuchni - Agnieszka Cegielska - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Naturalnie w kuchni (twarda)

60 przepisów na zdrowie

książka

  • Wydawnictwo Burda Książki
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 210
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Naturalnie w kuchni, 60 przepisów na zdrowie - opis produktu:

Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską.

Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm? Odpowiedź jest prosta - powinniśmy spożywać jak najwięcej naturalnych składników.

Po bestsellerowych Naturalnie i Naturalnie 2 nadszedł czas na książkę z przepisami. Agnieszka Cegielska - propagatorka naturalnego stylu życia - przygotowała 60 przepisów na potrawy, które wzmocnią Twój organizm i będą miały zbawienny wpływ na Twoje zdrowie. A ponadto dopieszczą Twoje kubki smakowe. Naturalnie, zdrowo i smacznie. Czegóż więcej można chcieć?
S
Szczegóły

Agnieszka Cegielska - przeczytaj też

  • -24%
Naturalnie 2 twarda
37,82 zł 49.77
  • RecenzjeRecenzje
  • Książka
  • Naturalnie w kuchni, 60 przepisów na zdrowie
2/5 ( 1 ocena )
    5
    0
    4
    0
    3
    0
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Mój Świat Literatury

  • 2-01-2020
  • 15:41

Naturalne, zdrowe odżywianie się już od wielu lat ma swoich wielbicieli. Wiele osób zachwyca się naturalnymi daniami i wykorzystywaniem w kuchni naturalnych przypraw, które wspomagają nasze zdrowie. Jak pisze sama autorka tej książki, pożywienie to paliwo dla naszych organizmów. Sama również lubię zdrowe produkty. świadomość Polaków pod tym względem również wzrasta. Teraz na zakupach baczniej przyglądamy się składowi wybieranych produktów i staramy się, by było w nich jak najmniej konserwantów. Agnieszka Cegielska postanowiła podzielić się swoimi przepisami na naturalne dania, które będą zdrowe. A na dodatek przy każdym przepisie mamy opis jakiegoś jednego konkretnego produktu, który został wykorzystany w przepisie.

Podoba mi się sama idea, by książka była wydrukowana na papierze wyprodukowanym z celulozy pozyskiwanej z lasów zarządzanych zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju i spełniającym wymagania znaku ekologicznego Nordycki Łabędź. To zdecydowanie na plus, bo w końcu sama książka propaguje ideę ochrony planety. okładka książki jest twarda, więc idealnie nadaje się do kuchni.

Niestety, na tym plusy tej publikacji się kończą. Warto pamiętać o tym, że w końcu mamy do czynienia jakby nie było z książką kulinarną. Tak więc oczekiwałam, że znajdę tam konkretne przepisy, konkretną ilość składników, którą muszę kupić, by przygotować danie. A tutaj ? Po prostu brak jest dokładnej gramatury, czego w takiej książce nie powinno tym bardziej zabraknąć. Nie wiem, jak mogło dojść do tak rażącego błędu. Czyli by przygotować jakieś danie, mam o tak ,,na oko" dorzucać składniki. Oczywiście wiadomo, że w niektórych przepisach gramatura jest zbędna, ale takich dań jest naprawdę niewiele. Mimo wszystko, nawet dla samej orientacji to jest po prostu nie do pomyślenia, by czegoś tak podstawowego zabrakło.

Również same wrażenia estetyczne nie są zbyt dobre. Owszem, mi to nie przeszkadzało, bo wiem, że papier wykorzystany do wydruku tej publikacji był wyprodukowany w zgodzie z naturą, ale niestety Ci, którzy płacąc, wymagają też tzw. ,,śliskiego, błyszczącego" papieru będą zawiedzeni. Zdjęcia na tym, wykorzystanym w tej publikacji wyglądają tak, jakbym sama znalazła jakiś przepis w internecie i wydrukowała go na domowej drukarce. Kolory nie są żywe. Są przygaszone. Na dodatek same zdjęcia potraw, które zostały tutaj zamieszczone również według mnie nie za bardzo pasują do tej pozycji. Przeglądając ją czułam się tak, jakbym dostała książkę jakiejś amatorki, która nie zna się na fotografii i robi amatorskie zdjęcia bez ładu i składu. Oczywiście znajdziemy tutaj też zdjęcia, które są idealnie skomponowane, cała potrawa wygląda na nich bardzo ładnie i apetycznie, ale takich jest niewiele. Nie wspomnę też o tym, że miejscami w książce znajdziemy zdjęcia potraw, które są ucięte, a na pierwszym planie widzimy autorkę, np. trzymającą talerz, na którym znajduje się potrawa.

Jednak co do samych przepisów, gdyby nie to, że nie ma podanej dokładnej gramatury, tak naprawdę nie miałabym do nich zarzutu. Większość jest prosta, wystarczy zaopatrzyć się w parę przypraw. Na dodatek podobały mi się te opisy naturalnych przypraw, warzyw, owoców, które są prozdrowotne.Same dopiski autorki również, są bardzo ciekawe i wiele się można z nich dowiedzieć. Szkoda, że ta warstwa estetyczna i brak gramatury przysłania samą treść książki.

,,Naturalnie w kuchni" to publikacja, która zawiera w sobie bardzo wiele ciekawych przepisów. Niestety brak w nich gramatury, co jest według mnie rażącym błędem. Również Ci, którzy są estetykami raczej się na niej zawiodą, bo zdjęcia dają wrażenie wyblakłych, a niektóre zdjęcia nie są zbyt estetyczne. Mimo wszystko trudno jest, pomimo ciekawego przepisu przygotować danie, kiedy nie wiemy, jaką ilość składników dokładnie odmierzyć. A szkoda, bo to mogła być naprawdę dobra książka kucharska i poradnik dotyczący zdrowego odżywiania w jednym. Szkoda, bo jest tylko interesującym poradnikiem.

Całą recenzję przeczytasz na

Czy recenzja była pomocna?