Nalewki i likiery (twarda)

książka

Wydawnictwo PWRiL
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

W pozycji:

ZASADY SPORZĄDZANIA NALEWEK

Trochę historii, czyli jak to się zaczęło

Ważne przykazania, czyli wstęp do wiedzy

Technologia sporządzania nalewek, czyli co do czego i w jakiej

Kolejności

Na początek nalewki owocowe

Trochę magii, czyli nalewki na ziołach, kłączach i korzeniach

Żeby stosować, trzeba wiedzieć, czyli informacje o ziołach

i przyprawach

Krok po kroku do sukcesu

Sprzęt

Wybieramy przepis

Maceracja

Komponowanie nalewki

Klarowanie i dojrzewanie

Miary, wagi, przeliczniki

Obliczanie mocy nalewki

Obliczanie słodkości nalewki

Obliczanie mocy alkoholu

PRZEPISY

Nalewki na owocach świeżych i suszonych

Nalewki na kwiatach, liściach i pędach

Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe

Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne

Zaprawy i nalewy do doprawiania nalewek i wódek

Larendogra

SPIS NALEWEK
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: PWRiL
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 17.05.2010

RECENZJE - książki - Nalewki i likiery

4.7/5 ( 13 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    2
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0