Opis produktu:
W pozycji:ZASADY SPORZĄDZANIA NALEWEK
Trochę historii, czyli jak to się zaczęło
Ważne przykazania, czyli wstęp do wiedzy
Technologia sporządzania nalewek, czyli co do czego i w jakiej
Kolejności
Na początek nalewki owocowe
Trochę magii, czyli nalewki na ziołach, kłączach i korzeniach
Żeby stosować, trzeba wiedzieć, czyli informacje o ziołach
i przyprawach
Krok po kroku do sukcesu
Sprzęt
Wybieramy przepis
Maceracja
Komponowanie nalewki
Klarowanie i dojrzewanie
Miary, wagi, przeliczniki
Obliczanie mocy nalewki
Obliczanie słodkości nalewki
Obliczanie mocy alkoholu
PRZEPISY
Nalewki na owocach świeżych i suszonych
Nalewki na kwiatach, liściach i pędach
Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe
Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne
Zaprawy i nalewy do doprawiania nalewek i wódek
Larendogra
SPIS NALEWEK
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | PWRiL |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 17.05.2010 |