Moja mała francuska kuchnia (twarda)
książka
Wydawnictwo Albatros |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Moja mała francuska kuchnia zawiera ponad 100 prostych przepisów opartych na tradycyjnych przysmakach z różnych części Francji - od Bretanii, Bordeaux, Prowansji, Lyonu, aż po Alzację - przeplatanych z komentarzami na temat kultury i historii. Gama proponowanych potraw jest szeroka. Znajdziemy tu popularne ratatouille i ekstrawagancką szarlotkę z melonem i kwiatami w cukrze, lekkie przekąski w rodzaju pintxos i treściowe żeberka w sosie porzeczkowym z kuskusem i bobem, słodkie mousse au nugat i creme a chocolat oraz pikantne faszerowane papryczki piquillos. Jednym słowem, każdy znajdzie coś dla siebie.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Albatros |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 18.11.2014 |