Miody pitne
Pokaż się z dobrej kuchni książka
Wydawnictwo Dragon |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Tradycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol, a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kiedyś pospolity trunek narodowy, dziś stał się atrakcją kulinarną. Prezentowana książka zabierze Czytelnika w krótką podróż w czasie i przestrzeni, dzięki której pozna on historię miodu, proces jego powstawania i przetwarzania w wyborny napitek. Zamieszczone receptury miodowe z pewnością nakłonią do samodzielnego przygotowania złocistych mikstur służących zdrowiu i dobremu samopoczuciu.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Dragon |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 28.09.2011 |