Miesięcznik Znak Jedzenie przyszłości
Nr 776 1/2020 książka
Wydawnictwo Znak |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Jedzenie przyszłości W obliczu postępującej katastrofy klimatycznej oraz rosnącej liczby ludności temat jedzenia wydaje się jednym z najważniejszych wyzwań współczesności. Z jednej strony marnujemy 1/3 światowej produkcji żywności, a z drugiej co trzeci człowiek na Ziemi cierpi z powodu głodu bądź niedożywienia. W związku z tym kwestia tego, co pojawia się na naszych talerzach, nie może pozostawać sprawą indywidualnego wyboru, lecz, siłą rzeczy, stanowi część ogromnej sieci produkcji i dystrybucji żywności, która wymaga znacznych korekt. W Temacie Miesiąca: Czy z naszych stołów znikną kawa, wino i kakao? Kiedy zjemy burgera z in vitro? Jak rozbudzić w sobie czułość dla jedzenia? Odpowiadają: Zbigniew M. Karaczun, Ewa Kopczyńska, Krzysztof Kornas i Marta Sapała Ponadto w numerze: Ostatni Żyd w Afganistanie Niezwykła historia Zablona Simontowa Lekcje z Amazonii Rozmowa z misjonarką w Peru Nie urodzić się wcale Antynatalizm i jego argumenty Literatura Gitkiewicz, Hund, Springer i Bonowicz o Bargielskiej
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Znak |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 20.01.2020 |