SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Między wódką a zakąską (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Pascal
Data wydania 2017
Oprawa twarda
Liczba stron 320
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, że każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, zapach, fakturę. Są wódki ascetyczne, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych - degustują i dobierają do nich najlepsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, że dobra zakąska to jedynie ogórek i śledź. Między wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o historii i współczesności polskiej wódki (prawdziwa, bez ściemy!), sekretach produkcji i sztuce degustacji - pokazująca, że ten trunek, choć tak powszechny, jest w gruncie rzeczy całkiem nieznany.
Aleksander Baron - szef kuchni młodego pokolenia, restaurator, współwłaściciel warszawskiej restauracji Solec 44, w której eksploruje granice kuchni polskiej, odświeża dawne przepisy i redefiniuje klasykę. Autor bestsellerowej książki Kiszonki i fermentacje.
Łukasz Klesyk - dziennikarz kulinarny i alkoholowy, ekspert od alkoholi mocnych, które zawodowo degustuje i opisuje od kilkunastu lat. Członek honorowy The Scotch Malt Whisky Society. Redaktor i felietonista, pisze m.in. do magazynów `Wino` i `Whisky`. Wódka jest naszym alkoholem narodowym. Ale, gdy chcemy o niej opowiedzieć, okazuje się, że wiemy tak niewiele. Smak, nuty zapachowe, temperatura, gatunki? Baron i Klesyk spieszą na ratunek. M O N I K A B R Z Y W C Z Y, redaktor naczelna magazynu `Usta` Szukając Świętego Graala, w kieliszku i na talerzu, autorzy kilka razy ocierają się o doskonałość. Kto miałby zrobić to lepiej jak nie ci dwaj giganci smaku? G I E N O M I E N T K I E W I C Z, promotor naturalnych smaków
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: kulinaria,  Napoje i alkohole
Wydawnictwo: Pascal
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2017
Wymiary: 168x242
Liczba stron: 320
Wprowadzono: 08.12.2017

RECENZJE - książki - Między wódką a zakąską - Aleksander Baron, Łukasz Klesyk

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.4/5 ( 28 ocen )
  • 5
    21
  • 4
    1
  • 3
    2
  • 2
    4
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Teufel

ilość recenzji:1

brak oceny 3-01-2018 20:15

Foodpairing do wódki czy czym zakąsić polskie wódki. Idea bardzo mi się spodobała (oraz Mikołajowi, który mi kupił). Niestety uważam za kpinę z czytelników, tej nie taniej książki propozycje:
- maliny z pieprzem
- kości szpikowe
- ryby z Łotwy i Estonii
- kiełbasa zakupiona u konkretnego sprzedawcy (reklama)
i wiele innych dziwnych pomysłów.

Liczyłem na fajne i szybkie zakąski zamiast ogórków czy śledzi, a tutaj bardzo dziwne propozycje, z których nie skorzystam. Kiepsko wydane pieniądze.

Czy recenzja była pomocna?