SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Made in Italy (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Jedność
Oprawa twarda
Liczba stron 256
  • Dostępność niedostępny
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

Książka w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.

Odbiorcy:
- osoby, które cenią włoską kuchnię
- wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i aromatyczne dania

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera ponad 150 tradycyjnych przepisów na włoskie dania
- pozwala na poznanie wielu ciekawostek o wybranych regionach Italii
- w poradniku znajdują się szczegółowe informacje dotyczące między innymi użytych w przepisach składników
- pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię
- zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wymiary: 220x268
Liczba stron: 256
ISBN: 978-83-7971-806-1
Wprowadzono: 17.12.2017

RECENZJE - książki - Made in Italy - Mario Marini

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.3/5 ( 20 ocen )
  • 5
    11
  • 4
    6
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Qultura słowa

ilość recenzji:467

brak oceny 16-06-2018 22:37

Podano do stołu!
Po włosku potrafisz powiedzieć tylko ?Ciao!?, ewentualnie ?Fico!?? Z włoskich potraw potrafisz wymienić wyłącznie pizzę oraz spaghetti? Jeśli choć na jedno z tych pytań odpowiedziałaś / odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że pora zainteresować się ? jeśli nie językiem włoskim ? to przynajmniej włoską kuchnią. Jak to zrobić? Najlepiej sięgając po obszerną publikację, która dalece odbiega od typowej książki kucharskiej, a stanowi niemal dzieło sztuki, w tym sztuki kulinarnej.
Mowa tu o książce ?Made In Italy. Smaki, składniki i tradycyjne przepisy?, opublikowanej nakładem Wydawnictwa Jedność. Marino Marini oraz Davide Oldani przybliżają swoim czytelnikom (nie tylko smakoszom) wspaniały i przesycony smakami oraz zapachami kraj, dzieląc się z nami wiedzą na temat poszczególnych regionów i typowych dla danej okolicy potraw. Ta kulinarna podróż, w którą wyrusza czytelnik, zabiera nas między innymi do Piemontu, Ligurii i Doliny Aosty, do Lombardii, dając również szanse na smakowanie przysmaków Lacjum, Abruzji i Milise, a także rozpieszcza nasze podniebienia wizytą na Sycylii i Sardynii.
Poznajemy zarówno okolice i tło historyczne, a także tradycje kulinarne danego regionu, a także zgłębiamy naszą wiedzę o produkcji wybranych przysmaków czy składników niezbędnych do tego, by przysmaki te przygotować. Autorzy przywołują również przepisy na wspaniałe potrawy, dzięki którym każdy będzie mógł zostać szefem kuchni i powtórzyć kulinarne wyczyny autorów. Szeroki wybór przepisów ? książka zawiera ich aż sto pięćdziesiąt ? zarówno na przekąski, dania obiadowe, jak i słodkie desery, pozwala komponować menu na cały tydzień, złożone wyłącznie z włoskich smaków. To prawdziwa gratka dla miłośników Włoch i dobrego jedzenia, ale też wspaniała zabawa czy pomysł na spędzenie czasu z bliskimi osobami na testowaniu kolejnych potraw.
Na stronach książki znajdziemy instrukcje przygotowania takich delicji, jak kluseczki z serem castelmagno, naleśniki z Doliny Aosty, cielęcina w sosie tuńczykowym, cappon magro, risotto z białymi szparagami, strudel z jabłkami, czy ryż alla pilota. To zaledwie niewielki procent wspaniałych potraw, do przyrządzenia których zainspiruje nas książka. Wspaniałe zdjęcia, które uzupełniają przepisy pobudzają naszą wyobraźnię i zniewalają kubki smakowe. Inspirują również do samodzielnego przygotowania dań ? większość z nich nie jest skomplikowana, zaś składniki dostępne są obecnie w rodzimych sklepach bądź też istnieje możliwość ich zamówienia w sieci.
Piękne wydanie książki, jej cudowna, twarda oprawa, wyjście poza ramy typowej książki kucharskiej i rozszerzenie naszej wiedzy na temat kraju o regiony Włoch i typowe dla nich potrawy sprawiają, że publikacja ?Made In Italy? jest książką zarówno wyjątkową, jak i ? smakowitą. Co więcej, przyjemność sprawia nam nie tylko degustowanie przygotowanych dzięki przepisom potraw, ale i samo przeglądanie tego wyjątkowego przewodnika po włoskiej kuchni, wypełnionego pięknymi zdjęciami i smakami. W taką podróż warto wyruszyć nie tylko wakacyjną porą!

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?