Made in Italy - Mario Marini - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Made in Italy (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 256
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 3 - 5 dni + czas dostawy
  • Dostępność Ostatnie sztuki u dostawcy
    Ostatnie sztuki produktu u dostawcy.
    Spróbujemy go dla Ciebie sprowadzić.
    W przypadku braku tej pozycji, zamówienie zostanie zrealizowane bez niej.

Made in Italy - opis produktu:

Książka w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.

Odbiorcy:
- osoby, które cenią włoską kuchnię
- wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i aromatyczne dania

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera ponad 150 tradycyjnych przepisów na włoskie dania
- pozwala na poznanie wielu ciekawostek o wybranych regionach Italii
- w poradniku znajdują się szczegółowe informacje dotyczące między innymi użytych w przepisach składników
- pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię
- zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.

Książka Made in Italy pochodzi z wydawnictwa Jedność. Autorem książki jest Mario Marini. Należy do gatunków: kulinaria, kuchnia włoska. Książka Made in Italy liczy 256 stron. Jej wymiary to 220x268. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  kuchnia włoska
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 220x268
  • Ilość stron: 256
  • ISBN: 978-83-7971-806-1
  • Wprowadzono: 17.12.2017

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Made in Italy

4.3/5 ( 18 ocen )
  • 5
    11
  • 4
    5
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Qultura słowa

16-06-2018 22:37

Podano do stołu!
Po włosku potrafisz powiedzieć tylko ?Ciao!?, ewentualnie ?Fico!?? Z włoskich potraw potrafisz wymienić wyłącznie pizzę oraz spaghetti? Jeśli choć na jedno z tych pytań odpowiedziałaś / odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że pora zainteresować się ? jeśli nie językiem włoskim ? to przynajmniej włoską kuchnią. Jak to zrobić? Najlepiej sięgając po obszerną publikację, która dalece odbiega od typowej książki kucharskiej, a stanowi niemal dzieło sztuki, w tym sztuki kulinarnej.
Mowa tu o książce ?Made In Italy. Smaki, składniki i tradycyjne przepisy?, opublikowanej nakładem Wydawnictwa Jedność. Marino Marini oraz Davide Oldani przybliżają swoim czytelnikom (nie tylko smakoszom) wspaniały i przesycony smakami oraz zapachami kraj, dzieląc się z nami wiedzą na temat poszczególnych regionów i typowych dla danej okolicy potraw. Ta kulinarna podróż, w którą wyrusza czytelnik, zabiera nas między innymi do Piemontu, Ligurii i Doliny Aosty, do Lombardii, dając również szanse na smakowanie przysmaków Lacjum, Abruzji i Milise, a także rozpieszcza nasze podniebienia wizytą na Sycylii i Sardynii.
Poznajemy zarówno okolice i tło historyczne, a także tradycje kulinarne danego regionu, a także zgłębiamy naszą wiedzę o produkcji wybranych przysmaków czy składników niezbędnych do tego, by przysmaki te przygotować. Autorzy przywołują również przepisy na wspaniałe potrawy, dzięki którym każdy będzie mógł zostać szefem kuchni i powtórzyć kulinarne wyczyny autorów. Szeroki wybór przepisów ? książka zawiera ich aż sto pięćdziesiąt ? zarówno na przekąski, dania obiadowe, jak i słodkie desery, pozwala komponować menu na cały tydzień, złożone wyłącznie z włoskich smaków. To prawdziwa gratka dla miłośników Włoch i dobrego jedzenia, ale też wspaniała zabawa czy pomysł na spędzenie czasu z bliskimi osobami na testowaniu kolejnych potraw.
Na stronach książki znajdziemy instrukcje przygotowania takich delicji, jak kluseczki z serem castelmagno, naleśniki z Doliny Aosty, cielęcina w sosie tuńczykowym, cappon magro, risotto z białymi szparagami, strudel z jabłkami, czy ryż alla pilota. To zaledwie niewielki procent wspaniałych potraw, do przyrządzenia których zainspiruje nas książka. Wspaniałe zdjęcia, które uzupełniają przepisy pobudzają naszą wyobraźnię i zniewalają kubki smakowe. Inspirują również do samodzielnego przygotowania dań ? większość z nich nie jest skomplikowana, zaś składniki dostępne są obecnie w rodzimych sklepach bądź też istnieje możliwość ich zamówienia w sieci.
Piękne wydanie książki, jej cudowna, twarda oprawa, wyjście poza ramy typowej książki kucharskiej i rozszerzenie naszej wiedzy na temat kraju o regiony Włoch i typowe dla nich potrawy sprawiają, że publikacja ?Made In Italy? jest książką zarówno wyjątkową, jak i ? smakowitą. Co więcej, przyjemność sprawia nam nie tylko degustowanie przygotowanych dzięki przepisom potraw, ale i samo przeglądanie tego wyjątkowego przewodnika po włoskiej kuchni, wypełnionego pięknymi zdjęciami i smakami. W taką podróż warto wyruszyć nie tylko wakacyjną porą!

Czy recenzja była pomocna?