KUCHNIA ŻYDOWSKA Balbiny Przepiórko (twarda)
książka
Wydawnictwo REBIS |
Oprawa twarda w obwolucie |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Wspaniale ilustrowana książka poświęcona kuchni Żydów polskich.Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.
Piotr Bikont (ur. 1955) - polski dziennikarz, publicysta i krytyk kulinarny. Z wykształcenia reżyser filmowy. Z Robertem Makłowiczem tworzył zgrany duet publicystów kulinarnych. Współautor książek: "Dialogi języka z podniebieniem", "Listy pieczętowane sosem" i "Stół z niepowyłamywanymi nogami". Autor przewodnika kulinarnego po Polsce "Nawigator kulinarny". Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku - jury konkursu Polska Nalewka Roku odbywającego się w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu.
Jurek Denisiuk - malarz, grafik i ilustrator. Realizuje swoje projekty w Kanadzie i Polsce. Specjalnie do tej książki stworzył ponad 270 oryginalnych ilustracji w technice akwareli, w przerwach z równą pasją gotując.
Leszek Szurkowski - grafik, fotograf, z pochodzenia leśnik-entomolog.
Specjalizuje się w projektowaniu unikalnych książek i wydawnictw metodą holistyczną. W kuchni, która jest jego pasją, stosuje tę samą filozofię.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | REBIS |
Oprawa: | twarda w obwolucie |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 19.05.2011 |