książka
Wydawnictwo Olesiejuk |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Turcja ze względu na swoją historię i geograficzne położenie stała się intrygującą mieszanką różnych wpływów. Z jednej strony graniczy z kilkoma krajami Bliskiego Wschodu, stąd w jej kulinarnym repertuarze znalazły się tradycyjne dania arabskie lub ich odmiany. Z drugiej należy do kręgów krajów śródziemnomorskich, w związku z czym można znaleźć w jej kuchni pewne elementy prostej, zdrowej diety. Poradnik kulinarny `Kuchnia turecka` to: - ponad 100 wspaniałych przepisów, - krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami, - proste opisy gwarantujące doskonały rezultat, - inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Olesiejuk |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 09.08.2011 |