Opis produktu:
Kuchnia toskańska to książka palce lizać!Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach...
Piotr Adamczewski - reporter, krytyk kulinarny "Polityki", autor bloga "Gotuj się!" (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie ? za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | RM |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 07.03.2017 |