Kuchnia survivalowa bez ekwipunku
Część 2, Gotowanie w terenie książka
Wydawnictwo Pascal |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia - w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól - trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: - przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) - prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) - techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki - filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR - sól, linijkę calową i centymetrową
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Pascal |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 25.10.2017 |