Kuchnia powojenna, Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych - opis produktu:
Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki: `drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej - a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.`
Książka Kuchnia powojenna Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych, pochodzi z wydawnictwa Graf-ika. Autorem książki jest Elżbieta Kiewnarska. Należy do gatunków: kulinaria, kuchnia polska, inne. Książka Kuchnia powojenna liczy 140 stron. Jej wymiary to 145x200. Oprawa jest twarda. Szczegóły - Dział: Książki
- Kategoria: kulinaria, kuchnia polska, inne
- Wydawnictwo: Graf-ika
- Oprawa: twarda
- Okładka: twarda
- Wymiary: 145x200
- Ilość stron: 140
- ISBN: 9788365602640
- Wprowadzono: 21.04.2019
- -37%

- -37%

- -43%

- -44%

- -44%

- -41%

- -40%

- -37%

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.