Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Kuchnia polska dla diabetyków

książka

Wydawnictwo RM
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru ? zdrowo. Dla wielu osób ?zdrowo? znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka ? od wielu lat pracująca ze ?słodkimi ludźmi? ? pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
W książce znajdziesz:
- przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
- przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
- propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
- wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
- porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
- wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Dorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych, pielęgniarką o specjalizacji diabetologicznej, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie. Jest autorką książek Insulinooporność, Kuchnia świata dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych artykułów popularnonaukowych.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: RM
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 29.06.2020

RECENZJE - książki - Kuchnia polska dla diabetyków

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1