Kuchnia lekkostrawna - Barbara Toselli - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Kuchnia lekkostrawna (miękka)

Najlepsze przepisy na przekąski dania i desery w wersji light

książka

  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 224
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Kuchnia lekkostrawna, Najlepsze przepisy na przekąski dania i desery w wersji light - opis produktu:

Książka jest swego rodzaju kursem kulinarnym. Zawiera ponad 500 zdjęć, na których krok po kroku przedstawiono najlepsze przepisy kuchni lekkostrawnej. Przepisy opatrzono też fotograficzną mapą składników. W poradniku znajdziemy podstawowe techniki przygotowania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów. Wszystkie potrawy wykonano w wersji light. Oprócz tradycyjnych potraw w odchudzonej postaci książka zawiera również przepisy na oryginalne i kreatywne dania bogate w smaki.

Odbiorcy

- osoby, które uwielbiają smacznie i lekko jeść
- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych potraw lekkostrawnych

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera techniki wykonania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów w wersji light
- a także przybliża krok po kroku sposób wykonania różnego rodzaju wyśmienitych oryginalnych dań lekkostrawnych
- zawarte w książce przepisy opatrzono fotograficznymi mapami składników
- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane w redakcyjnej kuchni i opatrzone zdjęciami

Książka Kuchnia lekkostrawna Najlepsze przepisy na przekąski dania i desery w wersji light, pochodzi z wydawnictwa Jedność. Autorem książki jest Barbara Toselli. Należy do gatunków: kulinaria, potrawy dietetyczne. Książka Kuchnia lekkostrawna liczy 224 stron. Jej wymiary to 218x211. Oprawa jest miękka.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  potrawy dietetyczne
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 218x211
  • Ilość stron: 224
  • ISBN: 9788379718030
  • Wprowadzono: 25.11.2018

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -38%
Insulinooporność Łatwe lunchboxy miękka
23,45 zł 37.82
Dodaj do koszyka
  • -42%
Jadłonomia po polsku twarda
40,54 zł 69.90
Dodaj do koszyka
  • -28%
Wege twarda
50,40 zł 69.99
Dodaj do koszyka
  • -35%
  • -37%
Szkoła cukiernictwa
55,93 zł 88.78
Dodaj do koszyka

Mikołaj Poleca

  • -35%
Kuchnia polskich Kresów twarda
25,87 zł 39.81
Dodaj do koszyka
  • -37%
Potrawy wigilijne
5,65 zł 8.97
Dodaj do koszyka
  • -41%
Dieta SIRT na cztery pory roku miękka
23,59 zł 39.99
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Kuchnia lekkostrawna, Najlepsze przepisy na przekąski dania i desery w wersji light

4.3/5 ( 8 ocen )
    5
    6
    4
    0
    3
    0
    2
    2
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Qultura słowa

  • 11-02-2019
  • 13:11

Pysznie i lekko Minimalizm obejmuje coraz więcej sfer w naszym życiu, sprawiając, że zaczynamy koncentrować się na tym, co mamy, zaczynamy doceniać pojedyncze rzeczy, ich smaki, zapachy i / lub faktury. Ten minimalizm przejawia się zarówno w użyciu kosmetyków, w ubraniach czy gromadzonych drobiazgach (a właściwie wyzbywaniu się ich), ale wkracza również do kuchni. Zgodnie z filozofią ?less is more?, czyli ?im mniej, tym więcej?, sięgamy podczas naszego gotowania po coraz mniejsza liczbę składników, nasze posiłki stają się coraz prostsze, ale i lepszej jakości. Wracamy zatem do korzeni, ponownie uczymy się rozpoznawać pojedyncze smaki i zapachy, sięgamy po długo zapomniane zioła i warzywa, znane jeszcze z babcinej kuchni. Ta prostota składników owocuje bogactwem smaków, a my nie tylko zaczynamy cieszyć się pożywieniem, ale też rezygnacja z żywności wysokoprzetworzonej, skutkuje lepszym zdrowiem i samopoczuciem. O takiej kuchni prostej i ?lekkiej?, pisze Barbara Toselli, autorka tekstów i fotografka, prowadząca bloga na którym opowiada o prowadzonych w kuchni eksperymentach. W opublikowanej nakładem Wydawnictwa Jedność książce pt. ?Kuchnia lekkostrawna?, podaje przepisy na najlepsze przekąski, dania i desery, a wszystko to w zdrowszej wersji light. Po tę publikację z serii ?Szkoła gotowania krok po kroku?, sięgnąć mogą zarówno osoby, które w kuchni czują się doskonale, jak i te, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, zarówno osoby, dla których kuchnia lekkostrawna wpisuje się w styl życia, jak i takie, które chcą spróbować czegoś nowego. Dzięki zdjęciom ilustrującym krok po kroku kolejne czynności, wzbogaconym dodatkowo o czytelny ich opis, nie sposób nie wykonać proponowanych przez autorkę smakołyków. Ten wyjątkowy kulinarny poradnik, który przyciąga naszą uwagę już samą okładką, stopniowo wprowadza nas w świat dań light, prezentując podstawowe produkty, które powinny znaleźć się w naszej kuchni, zarówno te do nabycia, jak i do samodzielnego wykonania (jak na przykład majonez bez jajek). Poznamy również przepisy na dwadzieścia cztery pyszne przekąski, takie jak paszteciki z mąki razowej z cykorią, gazpacho z melonem czy tartinki z awokado, bazylią i szynką. Autorka proponuje także dania obiadowe ? blisko siedemdziesiąt pierwszych dań i ponad sto dwadzieścia drugich. Wśród nich znalazły się takie zdrowe i sycące potrawy, jak lasagne pełnoziarniste z sosem na bazie soczewicy, wytworny makaron linguine z ośmiornicą, włoskie kopytka bezglutenowe z białym sosem czy też pulpeciki cielęce ze szpinakiem czy niby-kotlet z indyka. Łasuchy (takie jak ja) zachwycą się szczególnie rozdziałem poświęconym deserom ? smacznym i delikatnym, a jednocześnie tak pięknym, że na sam ich widok cieknie przysłowiowa ślinka. Jednocześnie wszystkie z nich są niezwykle proste do wykonania i w większości nie wymagają nakładu znacznych środków finansowych. Do moich ulubionych należy przepis na ciasteczka zbożowe (ale w wersji kakaowej), interesujące w smaku jest też ciasto z syropem klonowym, zaś tiramisu z ricottą należy do jednych z najlepszych, jakie jadłam. Lekką przekąską deserową jest ananas grillowany z miodem i cynamonem, dzieci zaś pokochają czekoladowy krem z awokado. Wszystkie produkty użyte w przepisach są już dostępne na rodzinnym rynku, zaś same produkty doskonale wpisują się w zdrowy tryb życia. Nie pozostaje nic innego, jak tylko przeglądać, przygotowywać, konsumować i ? marzyć o kolejnych wspaniałych daniach.

Czy recenzja była pomocna?