książka
Wydawnictwo Buchmann |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych.Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka - kazeiny - na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Buchmann |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 22.11.2014 |