Konopie i marihuana w kuchni - Małgorzata Szakuła - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Konopie i marihuana w kuchni (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Santa Herba
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 238
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Konopie i marihuana w kuchni - opis produktu:

Przepisy zawarte w książce są odpowiednie dla osób na różnych dietach, są to między innymi receptury wegańskie, wegetariańskie, zgodne z dietą paleo oraz bezglutenowe. Zostały tak skomponowane tak, by nie tylko zwiększać biodostępność substancji aktywnych zawartych w konopiach, ale też wspierać terapeutyczny potencjał konopi przez połączenie ze składnikami bogatymi w substancje odżywcze. Posiłki z rozdziału Marihuana w kuchni nadają się do serwowania pacjentom medycznej marihuany, o ile pacjent nie posiada stwierdzonej nietolerancji pokarmowej na któryś ze składników. Oprócz przepisów, pozycja zawiera dużą dawkę wiedzy bazującej na aktualnych badaniach naukowych na temat właściwości konopi siewnych oraz indyjskich, porusza aspekt stosowania konopi do celów profilaktycznych, medycznych oraz rekreacyjnych. Definiuje jak prawidłowo przetwarzać konopie w kuchni by uzyskać ich wysoką biodostępność. Prezentuje szerokie spektrum substancji odżywczych i leczniczych zawartych w konopiach i wyjaśnia mechanizm ich działania na ludzki organizm. Konopie i marihuana w kuchni to podręcznik zarówno dla laików jak i pasjonatów konopi i zdrowego stylu życia. Wprowadza czytelnika w świat tej wyjątkowej rośliny wyjaśniając podstawowe różnice między konopiami siewnymi oraz indyjskimi, odkrywając przed nim ogromny potencjał jej wykorzystania, w końcu, prezentując mnogość zastosowań kulinarnych różnych części rośliny. Książka dzieli się na 4 rozdziały: Rozdział I to wprowadzenie teoretyczne (historia konopi, rodzaje konopi, wykorzystanie w codziennym życiu) Rozdział II opisuje osobiste doświadczenia autorki związane ze stosowaniem konopi w kuchni Rozdział III jest poświęcony konopiom siewnym (opisuje rodzaje żywności z konopi i ich właściwości, prezentuje substancje aktywne konopi siewnych i ich wpływ na ludzki organizm, przedstawia możliwe zastosowania kulinarne, zawiera 30 przepisów na dania z żywnością konopną) Rozdział IV poświęcony jest konopiom indyjskim (porusza temat medycznej marihuany, opisuje jej wpływ na organizm, porusza aspekt rekreacyjny i zmiany świadomości, opisuje proces domowej dekarboksylacji, ekstrakcji suszu marihuany i odpowiedniego dawkowania, wyjaśnia możliwe działania niepożądane, zawiera 30 przepisów na dania z ekstraktami z konopi indyjskich)

Książka Konopie i marihuana w kuchni pochodzi z wydawnictwa Santa Herba. Autorem książki jest Małgorzata Szakuła. Należy do gatunków: kulinaria, książki kucharskie. Książka Konopie i marihuana w kuchni liczy 238 stron. Jej wymiary to 180x256. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Konopie i marihuana w kuchni

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.