Kolorowa kuchnia roślinna - Magdalena Gembecka - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Kolorowa kuchnia roślinna (twarda)

Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu

książka

  • Wydawnictwo Publicat SA
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 256
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Dostępność niedostępny

Kolorowa kuchnia roślinna, Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu - opis produktu:

Bogactwo roślin jest wprost zachwycające!
Dobrze zbilansowana dieta oparta o rośliny to prawidłowe funkcjonowanie organizmu, dobre samopoczucie, mniej chorób i łatwiejsze ich pokonywanie teraz i w przyszłości.

Magdalena Gembacka na swoim blogu ammniam.pl udowadnia, że zdrowe jedzenie jest smaczne, łatwe do przygotowania i pięknie, kolorowo wygląda. Z roślin potrafi stworzyć obiad dla całej rodziny, wykwintny deser czy świąteczne menu.
Teraz zaprasza do lektury książki i gotowania bez cukru, mąki, białego ryżu oraz produktów przetworzonych.

Książka Kolorowa kuchnia roślinna Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu, pochodzi z wydawnictwa Publicat SA. Autorem książki jest Magdalena Gembecka. Książka Kolorowa kuchnia roślinna liczy 256 stron. Jej wymiary to 210x285. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Wydawnictwo: Publicat SA
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 210x285
  • Ilość stron: 256
  • ISBN: 978-83-245-2203-3
  • Wprowadzono: 29.10.2016

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -36%
Diuna Kroniki Diuny Tom 1 miękka
25,54 zł 39.90
Dodaj do koszyka
  • -36%
Histeria miękka
25,54 zł 39.90
Dodaj do koszyka
  • -40%
27 śmierci Toby`ego Obeda miękka
25,14 zł 41.90
Dodaj do koszyka
Dodruk - 28.10.2020
  • -36%
Precedens Cykl: Joanna Chyłka, Tom 12 miękka
25,54 zł 39.90
Dodaj do koszyka
  • -38%
Srebrne skrzydła miękka
24,80 zł 39.99
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Kolorowa kuchnia roślinna, Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu

4.6/5 ( 10 ocen )
    5
    8
    4
    1
    3
    0
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Anna Szewczyk

  • 9-12-2016
  • 20:50

W pięknie wydanej, kolorowo ilustrowanej, książce (format A-4) można znaleźć przepisy na codzienne menu zaczynające się od śniadania poprzez dwudaniowy obiad, na deserach dla całej rodziny kończąc. Cennym uzupełnieniem są przepisy na zdrowe napoje i koktajle warzywno ? owocowe. Autorka zachęca i przekonuje do zdrowego odżywia się. Książka składa się z 3 rozdziałów:
I Cześć: Rośliny rządzą na Twoim talerzu: znaczenie jedzenia, zasady zdrowego odżywiania
II Część: ABC zdrowego roślinnego gotowania: zdrowe produkty w spiżarni, sztuka robienia zakupów, przechowywanie żywności, sprzęt i akcesoria kuchenne, techniki przygotowywania potraw
III Część Przepisy
Wśród przepisów zdrowego żywienia są podane te, które stanowią podstawę codziennego zdrowego odżywiania się.
Śniadania: Kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią, nadziewane jabłkakokosowym bul gurem ( rodzaj kaszy), śliwkowa kasza gryczana z cynamonem i migdałami
Smarowidła do chleba - pasty warzywne: cukiniowo ? warzywna, brokułowo ? orzechowa, z pieczonego pora
Zupy: zupa dyniowa z soczewicą, czosnkowo- jaglana, meksykańska, zupa fasolowa, krem szparagowo- szpinakowy
Dania główne: zapiekanka pasterska, knedle jaglano-gryczane ze śliwkami, bazyliowe pesto z awokado, gulasz pieczarkowo- cukiniowy z pęczakiem
Sałatki i surówki: tęczowa surówka, surówka ze selera naciowego i jabłka, sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków
Napoje i koktajle: napój rabarbarowo ? truskawkowy z bazylią, koktajl mleczny z mango i truskawek, koktajl ananasowy z kolendrą, sok pietruszkowo ? jabłkowo- cytrynowy, napar imbirowy z malinami
Desery i wypieki: wegetariańskie tiramisu, piernikburaczany, mufiny pistacjowe z owocami, lody czekoladowo- bananowe- śliwkowe, jeżyny i gruszki pod kruszonką.
W swoich przepisach autorka wykorzystuje ogólnie dostępne składniki. Wszystkie przepisy są przez autorkę sprawdzone, a potrawy dokładnie opisane, łącznie ze sposobem podania.?Kolorowa kuchnia roślinna? to doskonały zestaw dań, które są przedstawione w prosty sposób i dla smakoszy zdrowej kuchni stanowić będą częsty rarytas na polskim stole wśród warzyw i owoców.Zdrowe jedzenie potraw kuchni polskiej spowoduje wiele zmian w naszym codziennym żywieniu, dobrych zmian. Warto zapoznać się z zasadami dobrego żywienia, jak przechowywać żywność, jak przygotować podstawowe potrawy i planować jedzenie potraw, jak zrobić rozeznanie w naszej spiżarni i sprawdzać daty ważności produktów. Wskazówki znajdziemy w Części II: ABC zdrowego roślinnego gotowania.Gorąco zachęcam do przeczytania tej części.
Polecam przeczytanie całej książki autorstwa Magdaleny Gembackiej. Zawarte w niej przepisy to uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu. Każdemu czytelnikowi, który dba o zdrowy styl życia, książka Wydawnictwa Publicat pozwoli na odkrycie wielu cennych informacji na temat zdrowego odżywia się na co dzień. A przecież ?grunt to zdrowie?.

Czy recenzja była pomocna?