KOKTAJLE. Jak przyrządzić wspaniałe drinki z wódek, likierów, win, piwa oraz napojów bezalkoholowych
książka
Wydawnictwo Arkady |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Wszechstronny przewodnik barmana: przepisy na ponad 600 koktajli, znane i lubiane drinki, jak Dry Martini, Margarita i Grasshopper, a także mniej znane jak Blue Hawaiian, Rite of Spring czy Passion Punch.Informacje o alkoholach i podstawowych technikach barowych: o tym jak mierzyć, mieszać i nalewać drinki.
Zdjęcia kolejnych etapów takich czynności, jak oszranianie szklanki, użycie shakera czy wykonywanie dekoracji.
Użyteczny słowniczek przedstawiający nazewnictwo napojów mieszanych oraz wyjaśnienia dotyczące różnic między poszczególnymi gatunkami, np. chaserem i aperitifem, fizzem i frappe.
Książka nagrodzona w ramach VII Targów Książki Kulinarnej Wrocław, 3-5.XII.2004
Rok wydania 2004
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Arkady |
Oprawa: | twarda |
Wprowadzono: | 29.04.2005 |