Kiszonki i fermentacje
Bestseller w nowej odsłonie O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
Wydawnictwo Pascal |
Data wydania 2020 |
Oprawa miękka |
Liczba stron 288 |
- Dostępność niedostępny
-
Opis produktu:
`Kiszonek i fermentacji` powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron ? charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił? przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
`Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata.`
Sandor Ellix Katz, autor `Sztuki fermentacji`
`Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!`
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
`Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego.`
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Pascal |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Rok publikacji: | 2020 |
Wymiary: | 162x210 |
Liczba stron: | 288 |
ISBN: | 9788381036573 |
Wprowadzono: | 19.06.2020 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.