SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Jeść czy nie jeść?

Rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Zwierciadło
Data wydania 2019
Oprawa miękka
Liczba stron 240

Opis produktu:

Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności?</p> <p> W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować.</p> <p> Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła jak jest naprawdę.</p> <p> Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy istnieje dieta idealna?</p> <p> Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań naukowych rozprawiają się z mitami, które funkcjonują od lat. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej.</p> <p> Nowe wydanie książki, uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze badania naukowe dotyczące żywienia człowieka.</p> <p> Krystyna Naszkowska </p> <p> publicystka i reporterka Gazety Wyborczej od pierwszego numeru. Studiowała na Wydziale Ogrodnictwa SGGW. Związana z opozycją demokratyczną. Po wprowadzeniu stanu wojennego utrzymywała się z własnego gospodarstwa sadowniczego. Autorka książek: <em>Jedz, co chcesz</em> (2013) <em>Polskie rody biznesowe</em> (2014), <em>Wygnani do raju, szwedzki azyl</em> (2017), <em>Ani tu, ani tam, Marzec 68-powroty</em> (2018).</p>
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: poradniki,  zdrowie,  dietetyka
Wydawnictwo: Zwierciadło
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2019
Wymiary: 165x220
Liczba stron: 240
ISBN: 9788381321112
Wprowadzono: 11.09.2019

RECENZJE - książki - Jeść czy nie jeść?, Rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu - Krystyna Naszkowska

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 1 ocena )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

ANNA

ilość recenzji:646

27-08-2020 18:40

Autorka książki pt. Jeść czy nie jeść? Pani Krystyna Naszkowska przedstawia w niej najnowsze przeprowadzone rozmowy z ekspertami na temat zdrowego odżywiania się.

Często zdarza nam samym zadawać sobie pytania dotyczące odnośnie do tego, co mamy jeść i czy to, co spożywamy, jest naprawdę zdrowe?

Książka ta zawiera bardzo trafnie dobrane zagadnienia tematyczne, o których my nie zawsze posiadamy jako jej odbiorcy wiedzę, jeśli chodzi zastosowanie ich w codziennym odżywianiu się.

Spodobało mi się szczególnie w tej książce, że autorka nawiązuje, każde do tych zagadnieniach na samym wstępie podając przykłady oraz zostały przez nią opracowane pytania, na które eksperci odpowiadają z użyciem, jak dla mnie języka zrozumiałego.

Lubię poznawać nowe zagadnienia dotyczące nowej tematyki związanej z zagadnieniami kulinarnymi, gdyż to pozwala mi inaczej spojrzeć na to, jakie produkty jadłam do tej pory i czy mój organizm potrafi reagować na zmiany żywieniowe.

Nie ukrywam, że na wiele z zadawanych przez autorkę pytań byłam zaskoczona odpowiedziami ekspertów, gdyż spożywając, podane przez nich dane produkty jesteśmy narażeni na to, że istnieje możliwość większego zachorowania.

W książce tej można, porównać sobie jak prezentuje się całościowe zdrowe odżywianie się występujące u nas w Polsce oraz jak wygląda ono w krajach europejskich.

Szczególnie byłam zainteresowana 2 rozdziałami, które dotyczyły picia kawy, herbaty, otyłość i nadwaga.

Największą ciekawostkę stanowiły dla mnie głównie opinie dotyczące tematu ekologicznej żywności, jej uprawy oraz jakie posiada właściwości zdrowotne.

Książka ta składa się z 14 rozdziałów.

Tę książkę polecam przeczytać wszystkim tym Czytelnikom, dla których zdrowie jest, ważne odgrywa, ono znaczenie zwracając uwagę na poszczególne znajdujące się w nich składniki służące im w przygotowaniu zdrowych posiłków.

Polecam przeczytanie tej książki.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?