Jedzenie, mity i nauka / Frida Duell 43,30 zł | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie
  • image

Jedzenie, mity i nauka (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Marginesy
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 160
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy

Jedzenie, mity i nauka - opis produktu:

Czy można przytyć od produktów light? Czy można się uzależnić od cukru? Czy któraś z substancji słodzących jest zdrowa? Czy tłuszcz zawsze jest zły? A czy czosnek może wyleczyć przeziębienie? Jak jeść, żeby nie tyć i nie skracać sobie życia, a jednocześnie dostarczać wszystkich potrzebnych substancji?

Jedzenie dotyczy każdego. Jest niezbędne do życia, może poprawić jego jakość, ale może też być traktowane jako zło konieczne i strata czasu. W kwestii tego, co powinno się jeść, aby zachować zdrowie, opinii jest nieskończenie wiele. Wielu jest też rzekomych ekspertów od zdrowia i żywienia, jednak duża część tego, co mówi się i pisze w mediach, nie jest oparta na badaniach naukowych. Skąd więc wiedzieć, co jest prawdą, a co nie? Bo to, że jedzenie wpływa na nasze zdrowie, nie jest żadna nowością, ale w dżungli zapatrywań na to, co należy, a czego nie należy jeść, trudno rozróżnić między prawdą a fałszem. W tej książce Frida Duell prowadzi nas przez takie właśnie fakty i pseudo-fakty, a także mity dotyczące żywności. Informacje popularnonaukowe łączy z przepisami na zdrowe dania, takie jak wegańskie pad thai czy prażone w miodzie brzoskwinie z mascarpone i tymiankiem. Wszystkie zaproponowane potrawy - od śniadań do słodkości - są łatwe w przygotowaniu i szybko mogą się pojawić na stole.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: poradniki,  zdrowie,  dietetyka
  • Wydawnictwo: Marginesy
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 170x240
  • Ilość stron: 160
  • ISBN: 978-83-6614-029-5
  • Wprowadzono: 08.04.2019

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Zobacz również

  • RRecenzje
  • Książka
  • Jedzenie, mity i nauka
4.3/5 ( 3 oceny )
    5
    2
    4
    0
    3
    1
    2
    0
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • 24.83 zł
    13.90 zł

    Czyją kuzynką jest truskawka? Ile miodu zbierze pszczoła przez całe swoje życie? Co to jest kiwano? I czy mrowisko to na pewno tylko dom dla mrówek? To, co jemy, może być bardzo ciekawe! Wyrusz w podróż drogą ziaren zbóż i odkryj, z czego wyrabia się kasze i pieczywo. Dowiedz się, co ukrywa...

  • Materiały edukacyjne dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną` to seria książek opracowana na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 14 lutego 2017 r. Będzie ona pomocna dla nauczycieli i terapeutów podczas realizacji treści nauczania i wychowania zawartych w podstawie...

  • Powiedz mi, co jesz, a powiem Ci... kim jesteś. Coraz więcej osób ma świadomość wpływu pożywienia na nasz organizm. To, co jemy w znacznej mierze przekłada się na naszą witalność, stan skóry i włosów, wagę i na ogólną kondycję całego ciała. Spożywane przez nas jedzenie ma też wpływ na nasze...

  • 17.76 zł

    Mam talerzyk z pyszną kanapką, łyżeczkę i smakowity jogurt. A na sobie mój ulubiony śliniaczek z rybką i na pewno się nie ubrudzę. Uwielbiam jeść! Książka o zwyczajach towarzyszących jedzeniu. Pełna przyjaznych i łatwych do rozpoznania ilustracji.

  • Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dzięki tej książce może się to jednak zmienić. Autor odkrywa, co rzeczywiście znajduje się w...

  • 16.80 zł
    14.28 zł

    Naukowcy dowiedli, że mózg człowieka jest najbardziej elastyczny do 6. roku życia. Wtedy z łatwością chłonie wiedzę i języki obce, i nigdy później nie będzie w stanie przyjąć aż tak dużej dawki informacji. Wtedy też najlepiej uczyć dzieci akcentu, gdyż niewykształcony jeszcze w pełni aparat mowy...