Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

Jamie gotuje po włosku (twarda)

książka

Wydawnictwo Insignis
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

`Jamie gotuje po włosku` jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane i lubiane klasyki: kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę czy tiramisu z limoncello. Dzięki tej książce wyczarujesz w kuchni wspaniałe smaki Italii.

Książka zawiera ponad 130 przystępnych przepisów ułożonych jak prawdziwa włoska uczta: antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. W końcowym rozdziale, Włoskie ABC, znajdziesz przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach.

Niektóre potrawy można przygotować błyskawicznie, inne wymagają czasu. Są tu tradycyjne receptury i oryginalne propozycje Jamiego, dania na co dzień i pracochłonne rarytasy na specjalne okazje. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie czy dla grona przyjaciół i krewnych, zapachy i smaki tych potraw przeniosą cię prosto na Półwysep Apeniński.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Insignis
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 13.08.2019

RECENZJE - książki - Jamie gotuje po włosku

4.5/5 ( 31 ocen )
  • 5
    26
  • 4
    0
  • 3
    3
  • 2
    0
  • 1
    2

dan************************

ilość recenzji:2

12-10-2021 23:40

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Zgodna z opisem!

kucharz

ilość recenzji:1

brak oceny 21-01-2019 16:24

Jamie Olivier nareszcie powraca w pełni formy. Tym razem zabiera nas w podróż do Włoch ? kraju, który każdy z nas skojarzy z wyśmienitym jedzeniem. Kuchnia półwyspu Apenińskiego to bardzo często sprawdzone, rodzinne przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie, by w końcu wylądować na talerzach całego świata w blasku popularności. Olivier sięga właśnie ku tym prawdziwym korzeniom włoskiego jedzenia. Niesamowite zdjęcia Davida Loftusa, jego czysty
i smaczny profesjonalizm kontrastują z przepisami wyciągniętymi od autentycznych ?babć?. Polecam wszystkim kuchennym zapaleńcom jak i zupełnym laikom.