Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

książka

Wydawnictwo Difin
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą zaletą poszczycić.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Difin
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 30.11.2010

RECENZJE - książki - Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

4.3/5 ( 4 oceny )
  • 5
    2
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0