Jadłonomia / Marta Dymek | Książka w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Jadłonomia (miękka)

Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

książka

  • Wydawnictwo Dwie siostry
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 284
  • Dostępność niedostępny

Jadłonomia, Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan - opis produktu:

Debiutancka książka z przepisami wegańskimi Marty Dymek - autorki uwielbianego przez rzesze internautów bloga jadlonomia.com o kuchni wegetariańskiej.

Marta Dymek kilka lat temu rzuciła perspektywiczną pracę w agencji reklamowej, by w pełni oddać się podróżowaniu, szukaniu kulinarnych inspiracji oraz prowadzeniu bloga Jadłonomia, który w 2013 r. jako pierwszy został nagrodzony tytułem Kulinarnego Bloga Roku.

W debiutanckiej książce `Jadłonomia` autorka zebrała ponad 100 przepisów na najsmaczniejsze, najzdrowsze i najciekawsze dania z liści, korzeni i bulw, bez jakichkolwiek dodatków pochodzenia zwierzęcego. Wszystkie przepisy zostały zilustrowane pięknymi zdjęciami wykonanymi przez autorkę.

Marta Dymek `Jadłonomia` - nie tylko dla fanów stylu eko

- Ponad 100 przepisów na bezmięsne śniadania, obiady i kolacje.

- Znakomity poradnik dla osób, które chcą dopiero rozpocząć swoją przygodę z kuchnią wegetariańską.

- Książka nagrodzona podczas EXPO 2015.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Wydawnictwo: Dwie siostry
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 210x165
  • Ilość stron: 284
  • ISBN: 9788365341679
  • Wprowadzono: 08.11.2014

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -33%
Teraz albo nigdy

Szymon Hołownia

miękka
23,44 zł 34.99
  • -33%
  • -5%
Wiedźmin Tom 1-8 Komplet

Andrzej Sapkowski

pakiet
284,99 zł 300.00
  • -25%
Rumcajs

Vaclav Ctvrtek , Radek Pilar

twarda
33,79 zł 45.06
  • -20%
Pestki

Anna Ciarkowska

twarda
31,85 zł 39.81
  • -34%
Księgi Jakubowe, Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

twarda
46,02 zł 69.73

Marta Dymek - przeczytaj też

  • RecenzjeRecenzje
  • Książka
  • Jadłonomia, Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
4.2/5 ( 26 ocen )
    5
    15
    4
    5
    3
    2
    2
    3
    1
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

brak oceny

Wegetarianka

  • 30-05-2016
  • 11:12

recenzja nagrodzona 15.00pkt - recenzja tygodnia

O Jadłonomii - czyli Marcie Dymek i jej blogu - słyszał już chyba każdy, kto podjął w swoim życiu decyzję o przejściu na wegetarianizm czy weganizm. Ale warto ją też polecić mięsożercom - nie żeby ich do czegoś namawiać, ale by pokazać im, że jedzenie bez mięsa też jest możliwe, a do tego różnorodne, sycące, mega zdrowe i bardzo smaczne. Dzięki Jadłonomii możemy odkryć nowe smaki, potrawy i składniki, dostępne już nawet w Polsce, czasem na warzywnym ryneczku za rogiem. Książka jest przepięknie wydana - w końcu to niezawodne Wydawnictwo Dwie Siostry - i jest wspaniałym uzupełnieniem i poszerzeniem bloga. Zakup jest absolutnie warty swojej ceny, a ja mam nadzieję, że zostaną wydane kolejne części tej wyjątkowej książki kucharskiej!

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Marta

  • 9-12-2016
  • 09:50

Kuchnia roślinna - dla jednych rzecz nie do wyobrażenia w naszej "mięsem" stojącej kultury jedzenia, dla innych sposób życia. Mimo, że należę raczej do tej pierwszej grupy, w ostatnim czasie bardziej zaczęłam zwracać uwagę na to, co jem. Z tego też powodu zdecydowałam się sięgnąć po tę książkę. Nie zawiodłam się. Jestem zauroczona przedstawionymi tu przepisami i pomysłami. Proste i smaczne propozycje, które odmieniają postrzeganie kuchni wegańskiej. Doskonałe zdjęcia, piękne wydanie. Gorąco polecam! Sprawdzi się też świetnie jako prezent.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Marta

  • 9-12-2016
  • 09:50

Kuchnia roślinna - dla jednych rzecz nie do wyobrażenia w naszej "mięsem" stojącej kultury jedzenia, dla innych sposób życia. Mimo, że należę raczej do tej pierwszej grupy, w ostatnim czasie bardziej zaczęłam zwracać uwagę na to, co jem. Z tego też powodu zdecydowałam się sięgnąć po tę książkę. Nie zawiodłam się. Jestem zauroczona przedstawionymi tu przepisami i pomysłami. Proste i smaczne propozycje, które odmieniają postrzeganie kuchni wegańskiej. Doskonałe zdjęcia, piękne wydanie. Gorąco polecam! Sprawdzi się też świetnie jako prezent.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Matylda

  • 4-05-2015
  • 00:00

Aż mam ochotę pogotować! Od dawna opieram się głównie o pichcenie po wegetariańsku, ale kuchnia wegańska była dla mnie czarną magią i nie sądziłam, że da się aż tak kreatywnie poszaleć. Jak się okazuje ilość składników wcale nie jest taka ograniczona, a ich wykorzystanie nie ma granic. Bardzo inspirujący poradnik! Polecam!!!

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Aneta

  • 16-04-2015
  • 00:00

Jeśli ktoś nie wyobrażał sobie bezmięsnych potraw to ta książka jest dla niego ;). To nie tylko zbiór przepisów dla wegan, ale przede wszystkim kusząco ciekawa pozycja dla tych, którzy jeszcze nie opierali swojej diety o taką kuchnię. Aż chce się spróbować choćby z czystej ciekawości. Liczę, że więcej osób skusi się na zmianę nawyków. ;)

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Eliza

  • 5-04-2015
  • 00:00

Moim zdaniem wydana bardzo fajnie. Świetne, duże foty, którymi można inspirować się przy podawaniu kulinarnych dzieł sztuki na stół ;). Ładnie wydrukowana, wygląda porządnie i nadaje się nie tylko jako poradnik do kuchni, ale też miło się ją przegląda zagłębiając się w sztukę wegańskiego gotowania. Dla mnie super! Polecam! :)

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Andrzej Kowalski

  • 21-03-2015
  • 16:50

Przepisy rewelacyjne: szczegółowe, z dostępnych produktów, proste w wykonaniu i dające smaczne, efektowne dania. Jest jedno ale (i to nie małe!) Książka jest bezsensownie duża, nie mieści się na standardowej półce. I jest bardzo ciężka - ponad 1,5 kg. A przecież nie ma to być album z arcydziełami malarstwa stojący w bibliotece za szkłem i wyciągany "od wielkiego dzwonu", tylko podręczna rzecz w kuchni. A wystarczyło zmniejszyć zdjęcia (po co 21 x 28 cm ?) i zredukować wolne pola w tekście.

Czy recenzja była pomocna?
image

Rekomendowane

  • -48%
Kluseczka / Pudding

Julie Murphy

pakiet
25,88 zł 49.77
  • -36%
Salvator

Tomasz Kozłowski

miękka
14,63 zł 22.85
  • -37%
  • -36%
Kroniki Jaaru Koniec ery

Adam Faber

miękka
25,47 zł 39.81
  • -39%
Spirit Animals. Tales of the Great Beasts

Brandon Mull

twarda
24,33 zł 39.88
  • -20%
Wiedźmin Tom 1-8 (okładki z gry) Komplet

Andrzej Sapkowski

pakiet
268,13 zł 335.16
  • -21%
World of Warcraft Kronika Tom 1

Blizzard Entertainment

miękka
70,92 zł 89.76

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Znana autorka książek kulinarnych i blogerka Marta Dymek, prezentuje ciekawe podejście do kuchni roślinnej. Wykorzystując polskie warzywa sezonowe, przedstawia przepisy na oryginalne dania, pochodzące z całego świata. Jeżeli cenisz sobie połączenie tradycji i świeżego spojrzenia na codzienne dania,...

  • Nowe, poręczne wydanie superbestsellera! Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę...