Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Jadłonomia

Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

książka

Wydawnictwo Dwie siostry
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Debiutancka książka z przepisami wegańskimi Marty Dymek - autorki uwielbianego przez rzesze internautów bloga jadlonomia.com o kuchni wegetariańskiej.

Marta Dymek kilka lat temu rzuciła perspektywiczną pracę w agencji reklamowej, by w pełni oddać się podróżowaniu, szukaniu kulinarnych inspiracji oraz prowadzeniu bloga Jadłonomia, który w 2013 r. jako pierwszy został nagrodzony tytułem Kulinarnego Bloga Roku.

W debiutanckiej książce `Jadłonomia` autorka zebrała ponad 100 przepisów na najsmaczniejsze, najzdrowsze i najciekawsze dania z liści, korzeni i bulw, bez jakichkolwiek dodatków pochodzenia zwierzęcego. Wszystkie przepisy zostały zilustrowane pięknymi zdjęciami wykonanymi przez autorkę.

Marta Dymek `Jadłonomia` - nie tylko dla fanów stylu eko

- Ponad 100 przepisów na bezmięsne śniadania, obiady i kolacje.

- Znakomity poradnik dla osób, które chcą dopiero rozpocząć swoją przygodę z kuchnią wegetariańską.

- Książka nagrodzona podczas EXPO 2015.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Dwie siostry
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 08.11.2014

RECENZJE - książki - Jadłonomia, Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

4.2/5 ( 26 ocen )
  • 5
    15
  • 4
    5
  • 3
    2
  • 2
    3
  • 1
    1

Wegetarianka

ilość recenzji:57

brak oceny 30-05-2016 11:12

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

O Jadłonomii - czyli Marcie Dymek i jej blogu - słyszał już chyba każdy, kto podjął w swoim życiu decyzję o przejściu na wegetarianizm czy weganizm. Ale warto ją też polecić mięsożercom - nie żeby ich do czegoś namawiać, ale by pokazać im, że jedzenie bez mięsa też jest możliwe, a do tego różnorodne, sycące, mega zdrowe i bardzo smaczne. Dzięki Jadłonomii możemy odkryć nowe smaki, potrawy i składniki, dostępne już nawet w Polsce, czasem na warzywnym ryneczku za rogiem. Książka jest przepięknie wydana - w końcu to niezawodne Wydawnictwo Dwie Siostry - i jest wspaniałym uzupełnieniem i poszerzeniem bloga. Zakup jest absolutnie warty swojej ceny, a ja mam nadzieję, że zostaną wydane kolejne części tej wyjątkowej książki kucharskiej!

Marta

ilość recenzji:863

brak oceny 9-12-2016 09:50

Kuchnia roślinna - dla jednych rzecz nie do wyobrażenia w naszej "mięsem" stojącej kultury jedzenia, dla innych sposób życia. Mimo, że należę raczej do tej pierwszej grupy, w ostatnim czasie bardziej zaczęłam zwracać uwagę na to, co jem. Z tego też powodu zdecydowałam się sięgnąć po tę książkę. Nie zawiodłam się. Jestem zauroczona przedstawionymi tu przepisami i pomysłami. Proste i smaczne propozycje, które odmieniają postrzeganie kuchni wegańskiej. Doskonałe zdjęcia, piękne wydanie. Gorąco polecam! Sprawdzi się też świetnie jako prezent.

Marta

ilość recenzji:863

brak oceny 9-12-2016 09:50

Kuchnia roślinna - dla jednych rzecz nie do wyobrażenia w naszej "mięsem" stojącej kultury jedzenia, dla innych sposób życia. Mimo, że należę raczej do tej pierwszej grupy, w ostatnim czasie bardziej zaczęłam zwracać uwagę na to, co jem. Z tego też powodu zdecydowałam się sięgnąć po tę książkę. Nie zawiodłam się. Jestem zauroczona przedstawionymi tu przepisami i pomysłami. Proste i smaczne propozycje, które odmieniają postrzeganie kuchni wegańskiej. Doskonałe zdjęcia, piękne wydanie. Gorąco polecam! Sprawdzi się też świetnie jako prezent.

Aneta

ilość recenzji:1

brak oceny 16-04-2015 00:00

Jeśli ktoś nie wyobrażał sobie bezmięsnych potraw to ta książka jest dla niego ;). To nie tylko zbiór przepisów dla wegan, ale przede wszystkim kusząco ciekawa pozycja dla tych, którzy jeszcze nie opierali swojej diety o taką kuchnię. Aż chce się spróbować choćby z czystej ciekawości. Liczę, że więcej osób skusi się na zmianę nawyków. ;)