Jadłonomia po polsku - Marta Dymek - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Jadłonomia po polsku (twarda)

książka

  • Wydawnictwo Marginesy
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 280
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłka dzisiaj
    Wyślemy jeszcze dziś!
  • Odbiór w Łodzi już dzisiaj

Jadłonomia po polsku - opis produktu:

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

`Jadłonomia po polsku` pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonychogórków, a na deser gryczaną granolę.

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.

O autorce

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga `Jadłonomia` i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera `Nowa Jadłonomia` (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ `Zielona Rewolucja Marty Dymek`. W 2019 roku została ambasadorką kampanii `RoślinnieJemy`. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie

Książka Jadłonomia po polsku pochodzi z wydawnictwa Marginesy. Autorem książki jest Marta Dymek. Należy do gatunków: kulinaria, książki kucharskie, potrawy wegetariańskie. Książka Jadłonomia po polsku liczy 280 stron. Jej wymiary to 220x280. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

-30% Nowość Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie Bestseller Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie
-29% Nowość Gdzie poniesie wiatr Bestseller Gdzie poniesie wiatr
Gdzie poniesie wiatr miękka 30,46 zł 42.90
Dodaj do koszyka
-29% Nowość Zawisza Czarne Krzyże Bestseller Zawisza Czarne Krzyże
Zawisza Czarne Krzyże miękka 31,88 zł 44.90
Dodaj do koszyka
-29% Nowość Terapeutka Bestseller Terapeutka
Terapeutka miękka 28,33 zł 39.90
Dodaj do koszyka
-34% Nowość Mój szef. Mój AS Bestseller Mój szef. Mój AS
Mój szef. Mój AS miękka 26,40 zł 39.99
Dodaj do koszyka
-39% Nowość Zmora Bestseller Zmora
Zmora miękka 24,34 zł 39.90
Dodaj do koszyka

Marta Dymek - przeczytaj też

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Jadłonomia po polsku

4/5 ( 21 ocen )
  • 5
    9
  • 4
    7
  • 3
    3
  • 2
    1
  • 1
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Tomek

15-01-2021 18:59

Super pozycja dla wszystkich smakoszy polskiej kuchni, którzy chcieliby odtworzyć tradycyjne smaki używając wyłącznie produktów pochodzenia roślinnego. Polska kuchnia ma to do siebie, że bywa dość ciężka dla naszych żołądków. Dzięki tej książce możecie dowiecie się jak nieco odchudzić ulubione dania, zachowując ulubiony smak. Powiem więcej, nieraz smak jest dużo lepszy niż w oryginalnym przepisie. Do tego nie będziecie potrzebowali jakichś nieznanych przypraw, wystarczą Wam te znane i dostępne w każdej polskiej domowej kuchni. Książka podzielona jest na sezony i zachęca do korzystania z sezonowych warzyw i owoców. Obowiązkowa pozycja na kuchennej półce z kucharskimi książkami. Każdy znajdzie w niej potrawę, którą zna i lubi, przygotowaną w nowej odsłonie. Polecam!

Czy recenzja była pomocna?

Hanna

8-12-2020 13:53

Ładnie wydana Książka autorki kultowego a Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, a także bestsellera Nowa Jadłonomia. Przepisy bardzo polskie z łatwo dostępnych składników. Podzielona na rozdziały zgodne z porami roku z uwzględnieniem przedwiośnia i przedzimia. Do przepisów dodane zdjęcia, które dodatkowo zachęcają do gotowania. Oprócz tego w książce pojawiają się praktyczne porady. Dowiemy się z nich na przykład jak zagęścić zupę aby była bardziej zawiesista, jak wykonać zakwas buraczany krok po kroku czy też co zrobić gdy tego zakwasu nie mamy, a najdzie nas ochota na pyszny barszczyk. Świetna dla osób rozpoczynających przygodę z kuchnią roślinną. Serdecznie poleceam zarówno książkę jak i bloga Pani Marty

Czy recenzja była pomocna?

kasia

29-06-2020 16:03

Pięknie wydana książka, ciekawe przepisy, polecam.

Czy recenzja była pomocna?