Hiszpańska kuchnia. Podróże kulinarne. Tradycje - smaki - potrawy
książka
Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A. |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Kolekcja Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: * Palcem po mapie... - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce, * Z historią w tle... - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach, * Na talerzu... - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów, * Wokół stołu... - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych,oraz Polecane przepisy... - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych Autralian Women's Weekly. Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Rzeczpospolita S.A. |
Oprawa: | twarda |
Wprowadzono: | 28.08.2008 |