Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

Gotowanie w kombiwarze i parowarze

książka

Wydawnictwo RM
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

W książce pokazano, w jaki sposób za pomocą jednego urządzenia, parowaru lub kombiwaru, które zdobywają swoje miejsce we współczesnej kuchni, zdrowo i szybko przygotować pełnowartościowy posiłek. Zawiera liczne przepisy, dzięki którym można przygotować mnóstwo potraw. Wszystkie niewielkim nakładem pracy i bez szczególnych umiejętności kulinarnych, co dowodzi, jak bardzo wszechstronna jest ta metoda gotowania. W książce znajdziemy m.in.: informacje o zasadach użytkowania parowaru i kombiwaru, podstawy wiedzy o gotowaniu za pomocą pary wodnej i/lub gorącego powietrza, wiele wyjątkowych i wypróbowanych przepisów (także wykonywanych metodą obróbki w niskiej temperaturze).Zaproponowane w książce przepisy są praktyczne - opisane w taki sposób, by można je było zrealizować we wszystkich powszechnie używanych na rynku urządzeniach. Dodatkowo podane są porady żywieniowe dietetyka oraz wskazówki i porady kucharza profesjonalisty. Dzięki tej książce przygotujesz pełnowartościowe i kompletne menu nawet dla dużej liczby gości lub domowników. Szybko i bez stresu zabłyśniesz przygotowaniem nowego dania - począwszy od wyrafinowanych przekąsek, przez delikatne zupy, pyszne sałatki, smakowite ryby i potrawy mięsne, po słodkie desery.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: RM
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 16.05.2011

RECENZJE - książki - Gotowanie w kombiwarze i parowarze

4.4/5 ( 7 ocen )
  • 5
    5
  • 4
    0
  • 3
    2
  • 2
    0
  • 1
    0

Gosia MB

ilość recenzji:217

brak oceny 18-08-2011 13:07

Kupiłam tę książkę ostatnimi czasy, głównie ze względu na chęć przejścia na nieco zdrowszą żywność niż dotychczas. A przecież gotowanie w kombiwarze i parowarze to zdrowie jak się patrzy. Warto zauważyć też to, że liczy się tutaj także smak, który choć jest nieco zmieniony niż przy nieprzetworzonych warzywach, czy przetworzonych w innej formie, to mimo wszystko nadal ten smak pozostaje atrakcyjny. Ja przekonałam się o tym wszystkim dzięki książce Georga Ferencsina pt. "Gotowanie w kombiwarze i parowarze". W końcu przecież to pełna smakowitych, pysznych, aromatycznych i oczywiście zdrowych przepisów, które powinny zagościć w każdym domu... chociaż raz w tygodniu. Tak dla zdrowia i smaku. Dla urozmaicenia. Choć niewątpię, że zawarte tu pyszne przepisy znacznie częściej zagoszczą na naszych stołach.