- Książki Książki
- Podręczniki Podręczniki
- Ebooki Ebooki
- Audiobooki Audiobooki
- Gry / Zabawki Gry / Zabawki
- Drogeria Drogeria
- Muzyka Muzyka
- Filmy Filmy
- Art. pap i szkolne Art. pap i szkolne
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.Filet w pergaminie ... . . . ...(fragment)... Całość dostępna w wersji pełnej Desery Babeczki marchewkowe Zapewniam, że zasmakują nawet osobom, które nie cierpią smaku marchewki! Składniki: Ciasto 100 g marchewki 120 g mąki orkiszowej jasnej 3 jajka 100 g lekkiego serka twarogowego 40 g ksylitolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu Krem 50 g lekkiego serka twarogowego 50 g serka mascarpone 10 g erytrytolu ilość: 11 sztuk Wskazówka: Zamiast mąki orkiszowej można użyć mąki kukurydzianej lub ryżowej. Przygotowanie: Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych imałych oczkach. Całe jajka wraz zksylitolem miksować na najwyższych obrotach do uzyskania puszystej konsystencji (około 4-5 minut). Dodać serek iponownie miksować do połączenia składników. Następnie dodać mąkę, proszek icynamon. Wymieszać. Dodać marchewkę iponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek, najlepiej użyć silikonowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C (górna idolna grzałka). Piec około 30 minut. Składniki na krem wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzone babeczki. Można dodatkowo udekorować pokruszonymi orzechami. Wartość odżywcza na 100 g: 207 kcal / 10 g białka / 8 g tłuszczu / 27,8 g węglowodanów 1 babeczka ma około 100 kcal. Babka cytrynowa ... . . . ...(fragment)... Całość dostępna w wersji pełnej Inne Bułeczki bez drożdży Ekspresowe bułeczki bez drożdży uratują sytuację, kiedy nie mamy świeżego pieczywa. Często zamrażam je na zapas. W razie potrzeby wyjmuję z zamrażarki, wkładam na chwilę do kuchenki mikrofalowej i po chwili mam ciepłe bułki. Składniki: 1 jajko 150 ml kefiru 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej 70 g płatków owsianych 10 g otrębów pszennych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 10 g słonecznika ilość: 7 sztuk Wskazówka: Mąkę pszenną pełnoziarnistą można zastąpić mąką orkiszową jasną lub pełnoziarnistą. Przygotowanie: Płatki zmielić w młynku do kawy. Kefir wymieszać z jajkiem. Dodać mąkę, zmielone płatki, otręby, proszek i sól. Zagnieść ciasto - może delikatnie się kleić, nie należy się tym przejmować. Dłonie zwilżyć wodą i formować bułeczki. Proporcje są na 7 sztuk, większe nie upieką się dokładnie. Bułeczki przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Naciąć każdą nożem, posypać słonecznikiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C (górna i dolna grzałka). Piec 20 minut. Wartość odżywcza na 100 g: 240 kcal / 10,7 g białka / 5 g tłuszczu / 36 g węglowodanów 1 bułeczka ma 128 kcal. Galette z serem ... . . . ...(fragment)... Całość dostępna w wersji pełnej Podziękowania Mojej mamie - ZA WSZYSTKO! Mojemu narzeczonemu, za wiarę, wsparcie i rady. Bożenie - za pomoc i rady fotograficzne. Moim obserwatorom na Instagramie i Facebooku. Wydawnictwu Pascal za to, że we mnie uwierzyło. Tobie, że trzymasz tę książkę w ręku. Bez Was wszystkich to by się nie udało. Autor: Svetlana Ovsyankina Redakcja: Joanna Kułakowska-Lis Korekta: Katarzyna Zioła-Zemczak Projekt graficzny okładki: LEMON studio Projekt makiety i skład: Ilona i Dominik Trzebińscy Du Châteaux Sesja fotograficzna do książki: Bożena Pazgan Pozostałe zdjęcia: Svetlana Ovsyankina Redaktor prowadząca: Natalia Ostapkowicz Kierownik redakcji: Agnieszka Górecka (C) Copyright by Svetlana Ovsyankina (C) Copyright for this edition by Wydawnictwo Pascal Wszelkie prawa zastrzeżone. Żadna część tej książki nie może być powielana lub przekazywana wjakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody wydawcy, za wyjątkiem recenzentów, którzy mogą przytoczyć krótkie fragmenty tekstu. Bielsko-Biała 2019 Wydawnictwo Pascal sp. z ul. Zapora 25 43-382 Bielsko-Biała tel. 338282828, fax 338282829 ISBN 978-83-8103-633-7
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Kategoria: | kulinaria, książki kucharskie |
Wydawnictwo: | Pascal |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Rok publikacji: | 2019 |
Wymiary: | 160x210 |
Liczba stron: | 256 |
ISBN: | 9788381035026 |
Wprowadzono: | 12.11.2019 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.