książka
Wydawnictwo Vivante |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Fermentacja - gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.
Dzięki tej książce poznasz również:
- podstawy procesów fermentacji,
- rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
- problemy, jakie możesz napotkać,
- przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet... desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Vivante |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 15.11.2017 |