Dziczyzna najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa (twarda)
książka
Wydawnictwo Multico |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.W serii `Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej` prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
`Dziczyzna` to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa,
* jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna,
* ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem,
* w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza,
* dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Multico |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 29.04.2011 |