książka
Wydawnictwo Olimp Media |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Domowa paszteciarnia to zbiór przepisów na rozmaite pasztety, galarety, farsze, pasty oraz musy, które stanowią wyśmienite przystawki i zakąski na każde spotkanie przy stole.Znajdziecie tu nie tylko propozycje dań mięsnych - m.in. pasztet z cielęciny czy pasta z wątróbki drobiowej - ale także receptury na specjały z ryb, warzyw, grzybów i nabiału - m.in. mus z łososia czy farsz z sera żółtego i orzechów włoskich.
Oryginalne potrawy szefa kuchni renomowanego hotelu, Grzegorza Labudy, dzięki dokładnemu opisowi sposobu przygotowania są proste do przyrządzenia nawet dla osób niezbyt biegłych w sztuce kulinarnej.
W książce został podany również szeroki zestaw przepisów na sosy, stanowiących świetny dodatek do proponowanych dań.
Grzegorz Labuda - członek kapituły elitarnego Klubu Szefów Kuchni; kilkakrotnie nominowany do kulinarnych Oskarów. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni.
W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski - W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George`a Busha w 2007 roku. Obecnie prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Olimp Media |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 11.04.2014 |